Cafeïne doet rijzen bloedsuikerspiegel?

December 2

Cafeïne doet rijzen bloedsuikerspiegel?

Cafeïne, een bittere alkaloïde samengestelde, komt voor in de bladeren, fruit en bonen van allerlei planten. In planten fungeert cafeïne als een pesticide, bescherming tegen insecten aanval door verlamming veroorzaken. In mensen, cafeïne heeft een mild stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel en is een populaire, maar controversiële, drug. Onderzoek heeft licht werpen op het effect van cafeïne op de bloedsuikerspiegel.

Langdurige consumptie

Op lange termijn cafeïne consumptie vermindert risico voor type 2 diabetes, volgens een studie gepubliceerd in het November 2009 nummer van het tijdschrift "Polski Merkuriusz Lekarski." Echter, de onderzoekers zei dat op korte termijn verbruik hoog insuline gevoeligheid en bloed-suiker niveaus als gevolg van buitensporige zenuwstelsel stimulatie kan schaden. Ook, aangetoond dat cafeïne verhoogd risico op hart-en vaatziekten, arteriële hypertensie, arteriële stijfheid en verhoogde niveaus van cholesterol en homocysteïne--een inflammatoire molecuul veroorzaakt. De auteurs stellen ook vast dat genetische factoren de manier waarop die sommigen cafeïne beïnvloeden metaboliseren, resulterend in beschermende effecten voor sommigen en een verhoogd risico voor anderen.

Timing

Niet zeggen nodig om te verliezen uw lunch-tijd-latte, de auteurs van een studie gepubliceerd in de editie van April 2010 van de "American Journal of Clinical Nutrition." Deze studie bleek dat de tijd van de dag die je koffie drinkt bepaalt hoeveel bloedsuiker reguleren effect die u zult ervaren. In de studie, werden bijna 70.000 koffie drinkers gevolgd voor 11 jaar. Deelnemers koffie consumptiegedrag, verkregen door vragenlijst, toonde dat het grootste bloedsuiker regulerende effect werd verkregen door degenen die koffie op tijdstip van de lunch gegeten. Totale cafeïne inname was ook beschermend tegen diabetes type 2. Thee en witloof--een koffie alternatieve drank--waren niet geassocieerd met een vermindering van de diabetesrisico bij deze studie.

Ontsteking

Cafeïne en andere stoffen in koffie verlagen low-level ontsteking--een risicofactor voor diabetes--volgens een studie gepubliceerd in de editie van April 2010 van de "American Journal of Clinical Nutrition." Deelnemers aan de studie gestopt met koffie drinken voor een maand, dan dronk vier kopjes per dag voor een maand en acht kopjes per dag voor een maand. Significante afname van de inflammatoire moleculen en adiponectin--een hormoon dat helpt reguleren eetlust, cholesterol en bloedsuikerspiegel. Geen wijzigingen opgetreden in glucose verordening zoals bepaald door een bloedglucose uitdaging test, hetgeen impliceert dat koffie deed afbreuk wordt gedaan aan bloed suiker verordening. Totaal cholesterol en hoge dichtheid lipoproteïne cholesterol of HDL--de "goede" vorm van cholesterol--werden verhoogd, en de verhouding van lage dichtheid lipoproteïne cholesterol en LDL--de "slechte" formulier--HDL daalde, met vermelding van een trend naar verminderde globaal cardiovasculair risico.

Anti-diabetische

Een studie gepubliceerd in het mei 2010 nummer van het "Journal of agrarische en Food Chemistry" gevonden dat cafeïne voorkomen van verhoogde bloedsuikerspiegel en insulinegevoeligheid verbeterde. In het onderzoek op laboratoriumdieren koffie verbruik voor vijf weken verlagingen van inflammatoire moleculen, daalde van vette stortingen in de lever en verbeterde glucose stofwisseling. De onderzoekers concludeerden dat cafeïne mogelijk deels verantwoordelijk voor de gevolgen van de anti-diabetische van koffie.


gerelateerde artikelen