Hoe beïnvloedt cafeïne levensverwachting?

May 12

Hoe beïnvloedt cafeïne levensverwachting?

Cafeïne is de meest geconsumeerde psychoactieve drug ter wereld. Dat kopje koffie kan het gemakkelijker maken te krijgen door de dag, maar hoe beïnvloedt dit de levensduur? Wees gerust, onderzoeken hebt gekoppeld regelmatig koffie verbruik, met mate, een verminderde risico voor bepaalde ziekten; echter werd geen totale effect op de levensverwachting gezien in studies tot nu toe.

Effecten

Cafeïne is een lid van een klasse van moleculen genaamd methylxanthines dat blok de activiteit van de neurotransmitter adenosine. De afname van de hersenen adenosine niveaus veroorzaken een gelijktijdige stijging van de niveaus van andere neurotransmitters, wat leidt tot gevoelens van energie en alertheid. Gematigde cafeïne consumptie, niet meer dan 200 tot 300 mg per dag, is het niet bekend dat er nadelige gezondheidseffecten, volgens de Mayo Clinic. Een dosis van 200 tot 300 milligram cafeïne is gelijk aan twee tot vier kopjes koffie. Hoge consumptie van cafeïne, 500 tot 600 mg of meer, kan echter leiden tot verhoogde stresshormonen, hoge bloeddruk en hartslag, moeite zich te concentreren of slapen, gastro-intestinale kwesties en spier tremoren.

Algehele risico

Regelmatige cafeïne consumptie, gewoonlijk gemeten door de consumptie van koffie, lijkt niet te sterfterisico verhogen of verlagen van de levensverwachting. Andere cafeïne bronnen, zoals '' energy drinks '', hebben niet lang genoeg bestond om grote studies op morbiditeit te verrichten. Thee bevat veel minder cafeïne dan koffie. Een studie van 2008 in de "Annals of Internal Medicine" en een 2010 studie in het "Journal of Nutrition" vinden geen effect van gerapporteerde cafeïne of koffie-consumptie in totale sterfte. Er lijkt te zijn van een verminderde risico van sterfte van hart-en vaatziekten, met name coronaire hart-en vaatziekten, hoewel de statistische significantie van het effect twijfelachtig is.

Specifiek risico

Cafeïne en andere onderdelen van koffie kan nuttig zijn voor u. Een onderzoek uit 2004 in de "Annals of Internal Medicine" gevonden dat matige koffie verbruik geassocieerd met een verminderde risico was van type 2 diabetes te ontwikkelen. Ook bleek een studie van 2011 in het tijdschrift "Stroke" dat vrouwen die geen koffie dronk, of dronk het zelden, een verhoogd risico van een beroerte. Echter, cafeïne kan verergeren ontsteking, met name in leverziekte en bepaalde kankers, volgens een review 2011 in het "Handbook of experimentele farmacologie."

Onderzoek overwegingen

De voordelen voor de gezondheid en de risico's van cafeïne zijn niet een gesloten boek. De meeste studies hebben koffie consumptie gebruikt als een metric van cafeïne inname. Het is mogelijk dat andere chemicaliën in koffie de effecten van cafeïne zelf gecompenseerd. De meeste studies waarop de deelnemers om hun normale koffie of cafeïne consumptie, een metrische dat is onderworpen aan fout te melden.

Aanbevelingen

Als je in matiging, minder dan vier kopjes koffie per dag drinkt, u hoeft niet uw gewoontes te veranderen. Hoge cafeïne inname kan indirect van invloed op uw stressniveau, een bekende risicofactor voor vele ziekten. Cafeïne kan verergeren sommige aandoeningen en ziekten zodra zij ontwikkelen, zo consult met uw arts over uw cafeïne consumptie als u momenteel onder behandeling.


gerelateerde artikelen