Wat is het verschil tussen kauwtabletten vitaminen & Capsules?

May 22

Wat is het verschil tussen kauwtabletten vitaminen & Capsules?

Er was een tijd toen vitaminesupplementen alleen beschikbaar als capsules of tabletten zijn, maar met de gezondheid en wellness-industrie uit te breiden, is het gebruikelijk om te vinden vloeibare supplementen, zachte gel, druppels en zelfs kauwtabletten vitaminen. De meeste van deze zijn ontworpen om vitamine absorptie in uw bloed versnellen en hebben verschillende niveaus van potentie. Raadpleeg uw arts voor hulp bij het kiezen wat voor soort aanvulling die je moet nemen.

Typen

Supplementen komen in de tablet, capsule, caplet en zachte gel, kauwtabletten, poeder en vloeistof vormen, volgens de website van de All Star gezondheid. Aangezien de meeste van deze vitaminen in wisselende verhoudingen bevatten, kan niet worden gezegd dat een vorm beter dan de andere is. Tabletten zijn meestal de goedkoopste onder al deze, terwijl vloeibare vitaminen duur zijn en ook een kortere houdbaarheidsperiode hebben.

Capsules Versus Chewables

Zowel de capsules als de chewables zijn ontworpen voor snellere absorptie, maar er zijn een paar kenmerken die hen verschillend van elkaar. Capsules zijn gemakkelijk te slikken en gemakkelijk worden afgebroken in de maag, maar alle ster gezondheid suggereert, zou dit niet de beste manier om uw voedingsstoffen levering, omdat er een grotere kans dat je lichaam ze ongebruikte zal uitscheiden wanneer absorptie snel optreedt. Chewables zijn best voor mensen die niet kunnen capsules of tabletten nemen. Ze hebben meestal één of andere hoeveelheid suiker toegevoegd om gemakkelijker te kauwen, en komen meestal in heldere kleuren, omdat ze meestal op kinderen gericht zijn. Ze bevatten vitaminen meestal een lagere sterkte.

Welke Is beter?

Voor volwassenen zijn capsules meestal een betere manier voor het ontvangen van hun dagelijkse dosis van vitaminen. Chewables zijn beter gereserveerd voor kinderen, die niet zou willen nemen van capsules vanwege hun medicinale geur en wellicht niet doorslikken van een capsule. Aangezien chewables ook vitaminen in een lagere dosering bevatten, zouden zij niet het meest effectief voor volwassenen op zoek naar adequate voeding. Volgens Dr. Alex Galo, posten in het "dagboek van de Canadese Dental Association," meldt dat een nadeel van kauwtabletten vitaminen het hoge gehalte aan suiker en high-fructose corn siroop, die beide tandbederf.

Absorption Rate

Een gemeenschappelijke misvatting is dat een dure aanvulling beter in de bloedstroom absorbeert, maar de meeste vitamines de dezelfde absorptiegraad hebben. Het is ook best te nemen van uw supplement onmiddellijk na een maaltijd, zodat de absorptiegraad als gevolg van de spijsvertering vertraagt.

Kosten

Capsules zijn meestal heel zuinig; Sommige kan ook worden uitgesplitst worden gemengd met eiwit shakes en smoothies. Chewables zijn meestal geprijsd op basis van de per-milligram. Overweeg uw opties en uw arts raadplegen om te bepalen welke vitamine voor u best is.


gerelateerde artikelen