Waarom doen sommige vaders & zonen niet opschieten?

May 7

Waarom doen sommige vaders & zonen niet opschieten?

De relatie tussen een man en zijn vader is een van de bouwstenen voor de emotionele stabiliteit van de zoon later in het leven. Volgens een studie van de California State University-Fullerton zijn mannen die had positieve jeugd relaties met hun vaders meer kunnen omgaan met stress en emotioneel leed later in het leven dan die niet. Helaas, niet iedere man geniet een verzorgende, positieve relatie met zijn vader. Er zijn een aantal redenen waarom sommige vaders en zonen niet opschieten.

De appel en de boom

Het populaire gezegde, "de appel niet ver van de boom, fall" is niet altijd waar. En zelfs wanneer het is, dat betekent niet altijd dat vader en zoon altijd ogen zal zien. Sommige zonen zijn gewoon de polaire tegengestelden van hun vaderen, wat soms resulteert in gevoelens van teleurstelling aan de vaders kant en afwijzing op einde van de zoon. En in die gevallen waar de zoon een reïncarnatie van zijn vader personality-wise is, is dat geen garantie voor een joviale relatie. Het gaat hier grotendeels aan de al lang bestaande theorie dat de gebreken, die u bent meest geërgerd door in andere zijn het die u ook bezitten.

Echtscheiding

Echtscheiding is een andere factor die kan stam, en zelfs te vernietigen, de relatie tussen een vader en zoon. Volgens "The bewaring evaluatie Handbook" door Barry Bricklin, Ph.D., zijn mannetjes waarvan de ouders gescheiden drie keer meer kans dan hun vrouwelijke tegenhangers opgroeien onaangepaste en agressieve-onzeker. Dit, natuurlijk, kan leiden tot gespannen relaties tussen vaders en zonen, vooral wanneer de zoon voelt dat de vader is een of andere manier schuldig voor de verslechtering van de familie-eenheid.

Onvolgroeidheid

Terwijl veel jongens hun vaderen, die veranderen verafgoden kunnen zodra de tienerjaren aankomt. Dat is de fase waarin een jonge man probeert te vormen van de eigen identiteit. Opstand opnieuw autoriteit — vaak iemands ouders — is gebruikelijk, en botsing vaak ontstaat. Dit, echter vaak verandert als de zoon rijpt en komt om te beseffen dat hij dat niet deed, in feite, weet alles, en begint te realiseren dat zijn vader was gelijk over veel meer dan hij gerealiseerd als een puber.

Afwezige vaders

Als je bent opgegroeid zonder uw vader u gedomicilieerd of spelen een belangrijke rol in je leven, weet je dat de verzoening moeilijk kan zijn. Hoewel vele afwezige vaders probeert te herenigen met hun zonen later in het leven, er is vaak onhandigheid tussen de twee en de zonen vaak houden een wrok. Volgens het US Census Bureau zijn kinderen in vaderloze huizen vijf keer meer kans op slecht dan andere kinderen. En het Amerikaanse Department of Health and Human Services meldt dat kinderen met afwezige vaders veel meer kans zijn om misbruik van stoffen.

Mending de kloof

Zelfs met de problemen die er bestaan tussen vaders en zonen, zijn er altijd mogelijkheden om deze relaties te verbeteren. Door delen in activiteiten of zelfs gewoon tijd samen doorbrengen, kunnen vaders en zonen leren om hun meningsverschillen te overbruggen. Het kan tijd vergen, maar vader-zoon relaties hoeft niet altijd te worden op de slechte voorwaarden.


gerelateerde artikelen