Kanker van de mannelijke reproductieve systeem

February 19

Kanker van de mannelijke reproductieve systeem

Volgens het Amerikaanse departement van Health and Human Services, zijn mannen 70 procent minder kans om te zien een arts voor gezondheidszorgen in vergelijking met vrouwen en 80 procent minder kans om een reguliere arts. Deze onwil om voor zichzelf te zorgen kunnen dodelijk zijn voor mannen die vertraging van diagnose en behandeling voor kanker van de reproductieve systeem.

Testicular kanker

Volgens de Mayo Clinic is zaadbalkanker een kanker die treedt op voornamelijk bij jonge mannen tussen de leeftijden van 15 en 34. Testicular kanker vertegenwoordigt slechts 1 procent van kanker die zich bij mannen voordoen. De testikels zijn verantwoordelijk voor de productie van het mannelijk hormoon testosteron en sperma voor de voortplanting. De Mayo Clinic suggereert zien uw arts als u merkt dat deze mogelijk kanker symptomen: zwelling, pijn, tederheid of ongebruikelijke vloeistof opbouw in de lies die voor meer dan twee weken duurt. Bloed tests voor de opsporing van testicular kanker zoekt drie tumor-merkers, met inbegrip van de alpha-fetoprotein, beta-menselijke choriongonadotrofine en lactaat dehydrogenase, volgens de National Cancer Institute. Zaadbalkanker is zeer behandelbare als vroeg gevangen.

Prostaatkanker

Prostaatkanker is een langzaam groeiende kanker die komt vaker voor bij oudere mannen, volgens de Prostate Cancer Foundation. Volgens gegevens gerapporteerd door het National Cancer Institute, werden 192,280 nieuwe gevallen van prostaatkanker en 27,360 sterfgevallen gemeld in 2009. Problemen met plassen en pijnlijke ejaculatie zijn gemeenschappelijke vroeg tekens van prostaatkanker. Digitaal rectaal examen, trans-rectale echografie en bloedonderzoek om te controleren voor prostaat specifiek antigeen kan worden gebruikt voor de diagnose van prostaatkanker, volgens de National Cancer Institute.

De prostaat klier, samen met de zaadblaasjes en andere klieren in de buurt van de prostaat zijn verantwoordelijk voor de productie van de vloeistoffen gevonden in sperma. Kanker in de uitgestrekt op de grond kan eisen chirurgische verwijdering van de klier uitgestrekt op de grond en soms de bijbehorende klieren, die leidt onvruchtbaarheid en een droge ejaculatie tot.

Penile Cancer

Volgens het National Cancer Institute is kanker in de penis relatief zeldzaam, met amper 1.300 nieuwe gevallen en 300 sterfgevallen gemeld in 2009. Mogelijke tekenen van penile kanker zijn roodheid, ongebruikelijke lozingen en bulten op de penis. Mannen die met humaan papillomavirus besmet zijn hebben een hoger risico om deze kanker te ontwikkelen. Andere risicofactoren omvatten wordt meer dan 60 jaar van leeftijd, slechte persoonlijke hygiƫne, tabaksgebruik, met meerdere partners en een aandoening genaamd phimosis, in die de voorhuid kan niet worden teruggetrokken gemakkelijk over de eikel. Vroegtijdige opsporing door middel van fysieke examen en biopsie van verdachte brokken is belangrijk om succesvolle behandeling volgens de National Cancer Institute patient richtsnoeren.


gerelateerde artikelen