Hoe te oefenen wanneer bloedglucose meer dan 250 is

February 4

Hoe te oefenen wanneer bloedglucose meer dan 250 is

Lichaamsbeweging verhoogt de insulinegevoeligheid, cardiovasculaire conditie verbetert en bevordert een gevoel van welzijn. Als u diabetes hebt, plan te oefenen van één tot drie uur na het eten, maar niet te dicht bij het slapen gaan, om te voorkomen dat nachtelijke hypoglycemie. Johns Hopkins University legt uit dat als uw bloedsuikerspiegel hoger dan 250 mg/dL is, oefening niveaus van de bloedglucose als gevolg van een toename in adrenaline kunt verhogen. Een veilige bloedglucose niveau voor oefening is tussen de 100 en 250 mg/dL, maar u dient uw niveaus van de bloedglucose elke 30 minuten tijdens inspannende activiteit.

Stap 1

Controleer uw bloedglucose niveau. Als er meer dan 250 mg/dL, test voor ketonen in de urine. Ketonen zijn een zuur uw lichaam produceert bij het branden van vet in plaats van glucose naar energie en is een teken dat er te weinig insuline beschikbaar is, volgens US News Health. U kan uitoefenen als er geen ketonen aanwezig zijn, adviseert het Joslin Diabetes Center.

Stap 2

Begin uit te oefenen als je bloedsuikerspiegel onder 300 en er geen ketonen in de urine zijn. Test uw bloedglucose niveau weer vijf tot 10 minuten na het begin uit te oefenen. Als je bloedsuikerspiegel daalt, blijven uitoefenen. Stop uitoefenen als uw bloedglucose niveau niet daalt, bepaalt het Joslin Diabetes Center.

Stap 3

Vertraging een lichamelijke activiteit als uw bloedsuikerspiegel hoger dan 300 is of er ketonen aanwezig. MayoClinic.com waarschuwt dat oefenen met zelfs de meest gematigde niveaus van ketonen aanwezig zet u op risico voor ketoacidose, een ernstige complicatie die kan fataal zijn indien verlaten onbehandeld.

Stap 4

Overleg met uw arts als ketonen zijn aanwezig voor een langere periode, of als u problemen ondervindt bij het verlagen van uw bloedglucose niveau.

Waarschuwingen

  • Ziekte, stress en uitputting kunnen glucoseniveaus verhogen. Niet uit te oefenen, het toevoegen van nog meer stress, wanneer uw bloedsuikerspiegel hoger is dan 300 mg/dL.

Tips

  • Drink water en noncaloric dranken te helpen spoelen de ketonen uit je lichaam. U wellicht meer insuline te lager je glucose niveau nemen. Raadpleeg uw arts en doorgaan met het testen van uw bloedglucose niveau elke twee tot drie uur.

gerelateerde artikelen