Tekenen van Stress & angst

April 29

Tekenen van Stress & angst

Elke gedachte lokt een fysiologische reactie. Stress en angst maakt interne spanning, die duidelijk wordt gemaakt door haar effecten op het lichaam. Vandaag, is stress een toonaangevende bijdrage aan lichamelijke ziekte en emotionele stoornis. Mensen reageren op angst op verschillende manieren, maar stress kan nog steeds worden geïdentificeerd door enkele voorkomende symptomen die schets van de aandoening.

Tekenen van slag

Chronische activering van de stressrespons resulteert in verarmd energie niveaus binnen de individuele en merkbaar slijtage op zijn verschijning. Wanneer een persoon voelt zich gespannen, reageert de geest alsof hij wordt aangevallen. Het sympathische zenuwstelsel (SNS) bereidt het lichaam voor de "strijd of vlucht", ofwel te betrekken in de strijd of vlucht naar veiligheid. Bloed is getrokken in de spieren en weg van gebieden geacht niet nodig om te overleven. Cognitieve functie afneemt, terwijl de "stresshormonen" zoals cortisol en adrenaline (epinefrine) overstromingen het systeem. Deze chemische stoffen veroorzaken de hartslag te versnellen, tijdelijk verhogen van de spierkracht en de bloeddruk verhogen. Hierbij zet het lichaam door enorme stam. Samen met de afvoer op vitaliteit, de lippen, de oogleden en het gezicht van een zeer gespannen individuele zal waarschijnlijk steeds dun en bleke als bloed verlaat de mucosa. Ook hierdoor wordt het onderste ooglid te hangen, waardoor de persoon kijken ouder.

Geestelijk functioneren

De herhaalde vrijlating van adrenaline en cortisol schade aan het lichaam op manieren die verder gaan dan de fysiologische. Buitensporige angst kan leiden tot verlies van korte-termijn geheugen, cognitieve problemen, spontane Staten van verwarring en het rennen gedachten. De amygdala klier is zeer betrokken bij de verwerking van emotionele opwinding. Buitengewoon actief zijn, het resultaat is een toestand van geestelijke disarrangement, dat letterlijk neer uw mening kan vermalen.

Sociale manifestaties

Geleidelijk, het gevoel van innerlijke onbalans veroorzaakt door stress en angst zal een persoon scheiden van haar identiteit. Ze zullen vaak zelf isoleren en beginnen te bewegen uit de buurt van sociale groepen. Een zeer gestrest persoon kan vertonen tekenen van wanhoop en onverschillig voor dagelijkse verantwoordelijkheden geworden. Voortzetting van de afleveringen van angst zal verstoren haar perspectief van andermans gedrag. Alles wordt persoonlijk, en kleine overtredingen ongepast vlagen van woede kunnen uitlokken.

Nerveus gewoonten

Een nerveus teek is een fysiologische reactie op interne angst. Het is een poging om het vrijgeven van de onverminderd emotionele opbouw, achtergelaten door hoge opwinding. Een persoon die onder een hoge stress kan koeien nerveus gedrag zoals pacing, slijpen van de tanden en nagelbijten.


gerelateerde artikelen