Psychiatrische aandoeningen veroorzaakt door vitamine tekorten

September 26

Psychiatrische aandoeningen veroorzaakt door vitamine tekorten

Een tekort aan bepaalde vitaminen B kan leiden tot de psychiatrische stoornissen van de dementie en psychose met symptomen zoals depressie, een gebrek aan zelfbeheersing, paranoia, onbescheidenheid en hallucinaties, volgens Roger Simon, MD, et al. in een artikel van de 2009 gepubliceerd in "Klinische neurologie." Mensen die ondervoed zijn gevoelig voor het ontwikkelen van deze vitamine tekorten, en dus de psychiatrische stoornissen. Het merendeel van de mensen die de ontwikkeling van Korsakov van psychose hebben een geschiedenis van alcoholmisbruik, echter.

Syndroom van Wernicke-Korsakov

Een tekort aan vitamine B1, of thiamine, kan leiden tot de Wernicke syndroom, een aandoening waarbij mensen abnormale oogbewegingen, een gebrek aan coördinatie en mentale verwarring hebben. De meeste mensen met deze stoornis zijn alcoholisten, volgens Alan Ropper, M.D., in "Adams & Victors beginselen van neurologie." Het syndroom van Korsakov is een psychiatrische aandoening die meestal ontwikkelt in alcoholisten na de Wernicke maar kan ontwikkelen bij mensen die ondervoed zijn of schade aan de hersenen. De meeste patiënten met een Wernicke van geheugenproblemen, vooral met de recente gebeurtenissen hebben en make-up verhalen te vullen in de gaten, Dr. Ropper staat.

B12 Dementie en psychose

Een vitamine B12-tekort kan leiden tot dementie en psychose, zoals verklaard door Dr. Simon. De symptomen van dementie zijn verschillende geheugenproblemen, niet zijnde kundig voor concentraat en focus, en een probleem met wiskundige berekeningen. Mensen met deze vitamine-deficiëntie hebben manic stemmingswisselingen, waar ze depressief of overmoedig zijn. Ze zijn snel tot toorn, impulsief, paranoïde en onbescheiden in hun jurk of gedrag. Ze kunnen ook stemmen horen en hallucineren.

B3 psychose

Niacine is vitamine B3, en een tekort aan deze vitamine kan ook leiden tot psychische stoornissen, Larry Johnson, M.D., Ph.D., behandelend arts bij het Centraal Arkansas veteranen gezondheidszorg systeem verklaart. Mensen kunnen psychotische geworden, hebben problemen met hun geheugen en creëren van verhalen met het invullen van hun gaten van geheugenverlies, een fenomeen genoemd confabulation. Kunnen ze zeer verward en gedesoriënteerd. Sommige kan symptomen van paranoia en depressie vertonen, of impulsief, uiterst gelukkig en vol eigendunk.

Behandeling voor de Wernicke-Korsakov

In "Adams & Victors beginselen van Neurologie," legt Dr. Ropper dat van Wernicke een medische noodsituatie, is omdat de mensen met deze aandoening moeten thiamine om te voorkomen dat deze vorderingen naar Korsakov van psychose en onherstelbare schade als gevolg. Ze kunnen hoge doses van thiamine nodig voor meerdere dagen. Bovendien, omdat het lichaam thiamine gebruikt te breken van glucose, mensen die zijn alcoholisten of ondervoed zijn gegeven thiamine voordat glucose als behandeld in de noodsituatie afdeling, om te voorkomen dat het neerslaan van Wernicke. Een langdurig alcoholist kunt ontwikkelen een tekort in slechts zeven tot acht weken.

Behandeling voor B12 en B3 psychiatrische stoornissen

Voor mensen die niet over een ernstig tekort aan vitamine B12 beschikken, kunnen zij een dagelijkse dosis van het supplement. In een ernstige tekortkoming, patiënten zal moeten echter injecties één tot vier keer per week, dan één keer per maand. Dr. Johnson schrijft in "The Merck Manual for Healthcare Professionals," dat voor de meeste oudere mensen met dementie als gevolg van een B12-tekort, de dementie verbetert niet. Dan hoeven ze B12 bij het corrigeren van de andere effecten van de deficiëntie, echter. Die met een tekort van B3 kunnen niacine nemen.


gerelateerde artikelen