Gebruik ik ook SPF onder mijn gezichtscrème?

August 6

Gebruik ik ook SPF onder mijn gezichtscrème?

Er was een tijd zonnebrandcrème iets toen u trok uit de achterkant van de kast en gooide in uw zak op de weg naar het strand. Maar vandaag, dermatologen weten dat schadelijke UV-stralen kunnen beschadigen huid zelfs op bewolkte dagen, kruipende hun weg door office windows en veroorzaakt foto-veroudering inclusief voorbarig kreuken, verzakking, een leerachtige structuur en potentieel zelfs huid kanker. Dermatologen bevelen het gebruik van een SPF van minimaal 15 dagelijks op alle blootgestelde huid, met inbegrip van het gezicht, de nek en de handen. Vandaag zijn een aantal gespecialiseerde zon gewasbeschermingsmiddelen op de markt, met inbegrip van formuleringen die speciaal voor het gezicht gemaakt. Dit roept de vraag: wat komt eerst de zonnebrandcrème of de moisturizer? Het antwoord is, het hangt ervan af.

Laag het op

Als u van een chemische zonnebrandmiddel gemaakt van oxybenzone of Avobenzon gebruikmaakt, dit eerst toepassen en laat het volledig in uw huid absorberen voordat u toepassing moisturizer; Hierdoor kunnen de werkzame bestanddelen effectief communiceren met uw huidcellen, notities Laurie Polis, MD, directeur van Soho huid en Laser dermatologie in New York City in Oprah magazine. Als uw zonnebrandcrème gebruik maakt van een fysieke blok zoals titaandioxide en zinkoxide, kunt u het laatst, toepassen na een serum of een vochtinbrengende crème.

Twee vliegen in één klap

Polis beveelt ook aan een vochtinbrengende crème met een ingebouwde zonnebrand om tijd elke ochtend te besparen. Er zijn talloze dergelijke producten op de markt, gemaakt voor elk type van huid. Voor de vette huid aanbevelen de redacteurs bij echte eenvoudige de lichtgewicht vloeistof C.O. Bigelow all-in-One beschermende dag Lotion SPF 25, die ziet er niet vette en heeft vitamine C tot zelfs uit huidtoon. Voor de normale huid ze willen doel Dual behandeling Moisture Lotion SPF 15; voor de droge huid is het luxe Sonia Kashuk vullen essentiële gezicht Crème SPF 15, die sloughs weg ruwe patches met beta hydroxy zuren.

Krijgen een Tint

Als je moisturizer SPF is getint, vertelde dat de regels zijn een beetje anders, NYC dermatoloog Gervaise Gerstner Marie Claire. Dat komt omdat tinted moisturizers zijn meer als make-up en vrouwen doe normaal geen genoeg van het product op voor de zonnebrand om effectief te zijn. Zo dragen een regelmatige moisturizer SPF onder een getinte moisturizer, zelfs als de faux gloed SPF heeft.

Sollicitatietips

Als het gaat om de frequentie van toepassing, luisteren naar het advies van de Skin Cancer Foundation en toepassing van zonnebrandcrème ten minste 20 minuten voordat u het huis--verlaten en om de twee uur opnieuw toe te passen als u gonna be buiten alle dag.


gerelateerde artikelen