Wat zijn de behandelingen voor diabetische voet neuropathie?

March 26

Wat zijn de behandelingen voor diabetische voet neuropathie?

Het hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt door diabetes kunnen zenuwen door het hele lichaam beschadigen. De voeten zijn vaak aangetast, en symptomen zijn pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de voeten. Deze symptomen kunnen maken het moeilijk om te lopen als gevolg van pijn of slapen vanwege de stekende pijnen die voortvloeien bij nacht. Diabetische voet neuropathie kan leiden tot meer ernstige voetproblemen zoals voet ulcera of infecties. Verschillende behandelingsopties bestaan voor het beheer van diabetische neuropathie, maar er is geen remedie.

Beheer van de niveaus van de Glucose van het bloed

Sinds het hoge niveau van glucose in het bloed oorzaak de schade in diabetische neuropathie, kan handhaving van een strakke glucose niveau vertragen voortgang van de ziekte. Volgens de Mayo Clinic, met intense glucose besturingselement, kan het risico van het ontwikkelen van diabetische neuropathie met 60 procent verlagen. Samen met alle medicijnen die de arts kan hebben voorgeschreven voor het beheren van is de diabetes, behoud van een gezonde levensstijl met dieet en lichaamsbeweging een belangrijk onderdeel van de niveaus van de glucose van de controle.

Verlichten van pijn: anti-epileptica

Medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van epilepsie of epilepsie worden ook gebruikt voor de behandeling van de pijn van diabetische neuropathie. De drugs gabapentine, carbamazepine en pregabaline zijn alle voorgeschreven door clinici voor de behandeling van deze neuropathie. Pregabaline is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor deze behandeling.

Verlichten van pijn: antidepressiva

Verschillende soorten antidepressiva kunnen worden gebruikt om de pijn van diabetische neuropathie te beheren. Deze agenten werken op de trajecten in de hersenen die de sensatie van pijn produceren. Tricyclische antidepressiva zoals amitriptyline, nortriptyline en desipramine gebruikt zijn; deze agenten kunnen echter een aanzienlijk aantal bijwerkingen. Andere antidepressiva zoals duloxetine, een Noradrenaline reuptake inhibitor van de omwenteling en citalopram, een selectieve serotonine reuptake inhibitor, kunnen minder bijwerkingen hebben. Duloxetine is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van diabetische neuropathie.

Verlichten pijn: Opiod medicatie

Opiod medicijnen zoals tramadol en Oxycodon kunnen ook worden gebruikt voor de behandeling van diabetische neuropathie. Echter kunnen deze medicijnen leiden tot andere ernstige bijwerkingen, zoals verslaving, hoofdpijn en constipatie, waardoor op lange termijn kan van deze agenten moeilijk gebruiken.

Verlichten van pijn: lidocaïne

Lidocaïne, een verdoving agent, kan worden geplaatst op de huid in de vorm van een patch waarmee de verlichting van de pijn in een gelokaliseerd gebied. Normaal gesproken zou de patch worden geplaatst op de voet op het gebied van de meeste pijn. De patch kan leiden tot een allergische reactie afhankelijk van welk materiaal de patch bestaat uit. Lidocaïne kan ook door een arts in het pijnlijke gedeelte van de voet of been worden geïnjecteerd.


gerelateerde artikelen