Actuele behandelingen voor kanker van de huid

March 25

Actuele behandelingen voor kanker van de huid

Hoewel chirurgische verwijdering van huidkanker vaak de voorkeur eerstelijnsbehandeling is, actuele behandelingen kunnen het dienstig voor huidkanker van een bepaald type of een andere fase. Hoewel melanomen (de meest ernstige type huidkanker, vaak verspreiden naar andere delen van het lichaam) meestal vereist chirurgie, chemotherapie of straling, actinische keratoses (vooraf kanker laesies) en niet-melanoom huidkanker (met inbegrip van basale cel en squamous cell) topisch kunnen worden behandeld.

5-fluorouracil (5-FU)

5-fluorouracil (5-FU) is een van de meest gebruikte behandelingen voor actinische keratoses. Het kan ook worden gebruikt voor de behandeling van ziekte van Bowen en kleine niet-melanoom huidkanker. Een actueel crème, het vereist toepassing tweemaal per dag voor drie tot vier weken en kan oorzaak ernstige roodheid, zwelling of korstvorming dat kan even duren om te genezen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC) is er enige bezorgdheid dat 5-FU wist alleen de bovenste huidlaag van kanker, verlaten of verduisterend resterende kanker weefsel onder de oppervlakte. Het is ook onduidelijk of 5-FU voorkomt terugkerende of toekomstige huidkanker.

Diclofenac en Hyaluronan

Diclofenac is een steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID) in actueel gel vorm twee keer per dag gebruikt. Hyaluron is een molecuul dat bij de levering van de medicatie op de huid helpt. Deze combinatie gel veroorzaakt minder irritatie van de huid dan 5-FU, dus het kan dienstig zijn voor degenen die zwaardere topische behandelingen niet tolereren. Het is beschouwd als een matig effectieve behandelingsoptie, volgens UMMC, en resultaten kunnen niet duidelijk worden vastgesteld voor een maand of meer na afloop van de behandeling.

Imiquimod

Imiquimod is een actueel crème die is FDA goedgekeurd voor de behandeling van oppervlakkige basale cel kanker en actinische keratoses. Onderzoek is bedoeld om te bepalen van de werkzaamheid bij de behandeling van squamous cel kanker en de ziekte van Bowen (een vroege of pre invasieve vorm van plaveiselcelcarcinoom). Imiquimod wordt aanbevolen voor gebruik alleen als chirurgie is niet vermeld omdat, volgens de National Cancer Institute, effectiviteit in het algemeen groter is met chirurgie.

Ingenol Mebutate

Ingenol mebutate gel is een mogelijke korte-cursus actuele behandeling van actinische keratose en niet-melanoom huidkanker. Volgens de UMMC, het afgeleid van de euforie peplus plant en werkt door het afbreken van tumoren en het stimuleren van de productie van antilichamen. Een studie in de februari 2009 uitgave van de Australasian Journal of Dermatology gevonden dat 0,05 procent ingenol mebutate gel met name doeltreffend is bij de behandeling van letsels van de huid. Het niet bedoeld voor gebruik op het gezicht.

Fototherapie

Actuele fototherapie is een chirurgische laser licht therapie gebruikt voor de behandeling van actinische keratoses en niet-melanoom huidkanker. De laser wordt gecombineerd met het gebruik van de drug aminolevulinic zuur (ALA) om te helpen vernietigen van kwaadaardige cellen op of net onder het huidoppervlak.

Volgens de UMMC, fototherapie is zo effectief bij de behandeling van actinische keratoses als 5-fluorouracil, en het bereikt als bevredigend resultaat ten aanzien van de huid verschijning. Fototherapie is ook zo effectief als cryotherapie in het behandelen van niet-kwaadaardige huidkanker; echter, herhaling (maximaal 10 procent) tarieven zijn hoger met fototherapie dan met traditionele chirurgische ingrepen.


gerelateerde artikelen