Is melk Help tanden?

July 1

Is melk Help tanden?

Een glas melk bevat veel calcium, een voedingsstof die niet alleen belangrijk voor sterke botten, maar ook voor gezonde tanden. Regelmatig drinken van melk kan helpen de groei, de sterkte en de gezondheid van uw tanden. Als je drinkt melk die verbeterd met de andere vitaminen, zoals vitamine A en D, kan u helpen tanden nog meer versterken.

Dental gezondheid en voeding

Tanden beginnen vormen nog voordat de eerste tand van het tandvlees in de kinderschoenen barst. Een foetus begint in feite tanden ontwikkelt zich twee maanden van de dracht. De American Dental hygiënisten Association stelt vast dat de voedings- en tand gezondheid duidelijk zijn gekoppeld. Dit is vooral duidelijk in onontwikkelde landen waar ondervoede zwangere vrouwen meer kans op baby's met tand misvormingen. Ondervoede kinderen in onderontwikkelde landen blijkt ook groei vertraagde tand en meer Holten. Hoewel deze ondervoeding niet gebruikelijk in de Verenigde Staten, is er een duidelijke link tussen voeding en tand groei, ontwikkeling en gezondheid.

Melk en Calcium

Melk bevat een gezonde dosis van calcium--1 kopje 1 procent melk bevat 290 mg calcium. De meeste van de calcium in je lichaam wordt gevonden in de botten en tanden. Sterk en goed ontwikkelde tanden is afhankelijk van voldoende calciuminname. Calciuminname ook vermindert het risico op tandbederf en helpt met het verbeteren van de gezondheid van het tandvlees, ook. Het aanbevolen dieet hoeveelheid voor calcium zijn hoogste in kinderjaren--1300 mg voor kinderen 9 tot en met 18 jaar. In de volwassenheid, is 1000 mg dagelijks calcium aanbevolen, vergroten tot 1200 mg wanneer vrouwen op leeftijd 51 en voor mannen na de leeftijd van 70.

Melk en andere voedingsstoffen

Naast calcium zijn vitaminen A, D en C, fosfor en fluoride ook belangrijk voor de ontwikkeling van de tand en het onderhoud. Verrijkte melk met extra vitaminen--meest voorkomende vitaminen A en D--vind je vaak in de supermarkt. Vitamine D helpt botten en tanden beter absorberen van calcium. Vitamine A helpt vormen de proteïne keratine, een noodzakelijk onderdeel van het tandglazuur.

Aanbevelingen

Als melk de primaire bron van calcium is, is het best om laag vetgehalte of vetvrije melk te drinken. Drie kopjes laag vetgehalte of vetvrije melk geven kinderen 9 tot 18 jaar met voldoende dagelijkse calcium. Andere calcium-rijk voedsel omvat spinazie, paksoi, broccoli, calcium-verrijkte vruchtensappen en granen. Voor andere nutriënten in tandheelkundige gezondheid belangrijk, kunt je consumeren meer vitamine A en vitamine C. Veel voedingsmiddelen bevatten vitamine A, met inbegrip van de lever, wortelen, zoete aardappel en boerenkool. Vitamine C komt voor in veel groenten en fruit, met name citrusvruchten, zoals sinaasappels en grapefruit.


gerelateerde artikelen