Oefeningen voor mensen met Bell's Palsy

July 9

Oefeningen voor mensen met Bell's Palsy

Bell's palsy wordt veroorzaakt door een ontsteking van een van uw gezicht zenuwen, wat leidt tot een tijdelijke verlamming van de gezichtsspieren. Ene kant, unilaterale, of beide zijden, bilaterale, van je gezicht kunnen worden beïnvloed. Bell's palsy wordt gekenmerkt door een lichte hangen aan uw mond en ooglid aan één of beide zijden. Fysiotherapie kan versnellen herstel; uw therapeut of arts kan aanbevelen gezicht oefeningen en andere vormen van therapie om te helpen herwinnen spierbeweging.

Warming-Up

Net als bij andere vormen van lichaamsbeweging, is het belangrijk om op te warmen je gelaatsspieren voordat u begint. Je gezicht is strakker wanneer u koud, bent zodat een zachte massage en een warm cloth of warm water toepassen op uw gezicht kunnen helpen uw gezichtsspieren lenig. Massage kan ook helpen verminderen zwelling en ontsteking in je gezicht.

Wenkbrauw Raises

Deze oefening kan zowel unilaterale en bilaterale Bell's palsy profiteren. Vergadering in de voorkant van een spiegel met uw gezicht ontspannen te beginnen. Als u spiercontrole aan de ene kant van je gezicht hebt, verhogen dat wenkbrauw. Gebruik uw wijs- en ringvinger voorzichtig bij de zijkanten met beperkte beweging, handmatig verhogen van uw wenkbrauwen omhoog. Herhaal de oefening meerdere keren, tweemaal per dag.

Glimlachend

Het beoefenen van je glimlach is een uitstekende oefening om snelheid herstel. AllBell'sPalsy.info adviseert echter alleen het uitvoeren van 10 oefening glimlacht per dag, zoals dagelijkse interactie met mensen dezelfde spieren werkt. Beide een gesloten en open mond glimlach, met uw wijsvinger om te helpen de spieren aan uw zwakke kanten van de praktijk.

Grijnzende

De grijns, of de opheffing van een van de hoeken van de mond, is een andere manier om de doelgroep belangrijk gezichtsspieren. Lift een hoek van de mond, met behulp van uw vinger om te helpen indien nodig, gevolgd door de andere. Herhaal dit een paar keer aan elke kant, tweemaal per dag.

Sluiten van het ooglid

In sommige gevallen van Bell's palsy, kunnen waarvan een of beide van je oogleden niet sluit helemaal. Neerkijken en gebruik de achterkant van je wijsvinger zachtjes sluiten uw ooglid. Met uw andere hand, voorzichtig rekken je wenkbrauw omhoog, werken horizontaal langs de lijn van de wenkbrauw. Deze resolutie zal helpen ontspannen uw ooglid en houden van steeds stijf. Open je ogen weer en voorzichtig proberen te knijp van beide oogleden samen, met behulp van de achterkant van uw vinger indien nodig.


gerelateerde artikelen