Home Remedies om te voorkomen dat slaap

July 14

Home Remedies om te voorkomen dat slaap

Slaap is een periode van diepe ontspanning die nodig zijn voor de gezondheid en de werking van de geest en lichaam. In sommige gevallen kan het nodig om te voorkomen dat slaap voltooi taken zoals het werken of studeren zijn. Er zijn allerlei huismiddeltjes kunt blijven wakker, waarvan vele redelijk veilig zijn wanneer gebruikt op een korte termijn basis.

Oefening

Terwijl het heeft vaak geassocieerd met vermoeidheid en uitputting, kan oefening zijn een uitstekende manier om de alertheid te verhogen. Volgens Science Daily, kunnen lage-intensiteit oefeningen zoals wandelen energieniveaus stimuleren met 20 procent, terwijl er een afname van vermoeidheid met 65 procent. Oefening direct van invloed is op het centrale zenuwstelsel door het stimuleren van de productie van neurotransmitters als serotonine, tot regeling van de stemming en slaap patronen. Ook verhoogt de hartslag en verbetert de circulatie, die in verhoogde alertheid resulteren kan.

Lage intensiteit oefeningen zoals ontspannen wandelen, yoga en fiets rijden zijn uitstekend voor de bestrijding van vermoeidheid. Terwijl 30 minuten van oefening wordt aanbevolen dagelijks voor een optimale gezondheid, zo weinig zoals 5 tot 10 minuten energie verbeteren kunt.

Cafeïne

Cafeïne is een gemeenschappelijke stimulerende middelen gevonden in veel producten voor eten en drinken. Het verhoogt de hartslag, bloeddruk en ademhaling, wat leidt tot gevoelens van verbetering van de energie en alertheid. Volgens de National Institutes of Health, wordt cafeïne gedacht aan vermoeidheid uitstellen door het blokkeren van adenosine receptoren in het centrale zenuwstelsel. Het wordt vaak gebruikt als een studie aide als gevolg van de effecten daarvan op geheugen en alertheid en kan helpen bij de bestrijding van fysieke vermoeidheid veroorzaakt door de intense fysieke inspanning.

Cafeïne komt van nature in thee, chocolade, koffie en kruiden zoals Kolanoot en yerba mate. Terwijl het een tijdelijke energieboost verstrekken kan, cafeïne kan ook leiden tot een plotselinge "crash" gekenmerkt door lage stemming en energie daalden. Bijwerkingen zoals zenuwachtigheid, slapeloosheid en misselijkheid zijn gemeenschappelijk onder consumenten van cafeïne en kan worden ernstiger bij gevoelige personen.

Dutten

Hoewel technisch een vorm van slaap zijn dutjes een efficiënte manier te weren van de lange diepe slaap die met de productiviteit interfereren kan. Volgens de National Sleep Foundation, kunnen korte dutjes helpen verbeteren van focus en prestaties terwijl het verminderen van de frequentie van ongevallen en fouten.

Terwijl dutten niet haalbaar voor iedereen is, nemen van korte pauzes liggen met je ogen dicht kunnen voordelig zijn zelfs als u slaap niet bereiken. Beperken om te voorkomen dat slaperigheid en nachtelijke slapeloosheid, dutjes tot 30 minuten of minder.


gerelateerde artikelen