Wat betekent het als je kaneel hunkert?

September 26

Wat betekent het als je kaneel hunkert?

Heel veel mensen denk dat kaneel is slechts een aromatische specerij met een heerlijke smaak; kaneel is echter een potente geneeskrachtig kruid gebruikt in zowel de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda voor duizenden jaren. Kaneel is rijk aan antioxidanten, en bezit antibacteriële, schimmeldodende en antimicrobiële eigenschappen. Een van de belangrijkste geneesmiddelen voordelen ervan is op de alvleesklier, bieden krachtige effecten op bloedsuiker en insulineniveaus, voorwaarts bij de beheersing van diabetes. Als u kaneel hunkert, kan uw lichaam worden signalering dat je bloedsuikerspiegel niet wat ze zou moeten zijn.

Diabetes

Diabetes is een stofwisselingsziekte weergeven van hoge bloedsuikerspiegel samen met insulinegebrek. De meest voorkomende vorm van diabetes is diabetes mellitus type 2, of volwassene ontstaan van de ziekte. Het wordt gekenmerkt door overmatige dorst, een toename van de plassen en constante honger met gewichtsverlies. Hoewel sommige mensen insuline of andere medicijnen om te controleren hun diabetes moeten, hebben oefening en dieet veranderingen getoond om effectieve methoden voor anderen om te controle bloedsuiker en insulineniveaus. Daarnaast kunnen bepaalde voedingsmiddelen en kruiden zoals kaneel nuttig zijn bij de bestrijding van de ziekte.

Kaneel en Diabetes

De American Diabetes Association gemeld in hun tijdschrift, "Diabetes Care," over een 2003 studie uitgevoerd in Pakistan op 60 personen alle gediagnosticeerd met type 2 diabetes. Elke persoon kreeg dagelijkse doses van Cinnamomum cassia in verschillende hoeveelheden. Onderzoeksresultaten aangegeven dat de bloedsuikerspiegel aanzienlijk door 18 tot 29 procent in de deelnemers werden verbeterd. Bovendien, bleek een verrassende uitslag van de studie dat kaneel geholpen lagere cholesterolniveaus aanzienlijk met inbegrip van LDL, of slechte cholesterol en triglyceriden. Hoewel de conclusies waren dat kaneel niveaus van de glucose van het bloed verlaagt, is meer onderzoek nodig om te controleren of deze resultaten over een brede dwarsdoorsnede van de bevolking.

Twee soorten kaneel

Er zijn twee variëteiten van kaneel, Cinnamomum cassia en Cinnamomum zeylanicum. C. zeylanicum wordt beschouwd als de echte kaneel uit Ceylon. Lichter van kleur en zoeter, het meer verfijnd in de smaak. C. cassia is sterker proeven en de meest voorkomende vorm van kaneel verkocht in de VS In dierstudies, de C. cassia bleek te zijn effectiever in het verminderen van bloedspiegels van glucose, hoewel slechts lichtjes, volgens de "Pennington voeding Series 2009" van de Pennington Biomedical Research Center.

Bijwerkingen

Kaneel bevat een stof genaamd cumarine, die fungeert als een bloedverdunner en kan leiden tot bloeden als genomen in hoge doses. Helaas, kaneel is niet aangeduid met het bedrag van cumarine die het bevat. Maximale veilige hoeveelheden van kaneel, kaneel extract of olie nog niet nog is bepaald voor de verpleging van vrouwen, jonge kinderen of mensen met nier of lever ziekte. Zwangere vrouwen moeten uiterste voorzichtigheid in het consumeren van kaneel, vanwege zijn vermogen om op bloedingen en miskramen gebruiken. Als je bloed Verdunnende medicijnen te nemen, gebruik geen kaneel medicinale tenzij onder toezicht van uw arts.


gerelateerde artikelen