Hoe Bereken het Percentage van calorieën uit vet, koolhydraten & eiwit

February 15

Hoe Bereken het Percentage van calorieën uit vet, koolhydraten & eiwit

Zodra u hoeveel calorieën je in een dag- en het totale aantal koolhydraten, eiwitten en vetten eet die je hebt gegeten weet – is het eenvoudig te bereken het percentage van de calorieën die je hebt gegeten van vet, koolhydraten en eiwit met behulp van slechts een calculator. Zodra u deze percentages berekenen, vergelijken ze met het Institute of Medicine, de aanbevelingen om er zeker van te zijn dat u bent steeds aanbevolen hoeveelheden voor elke macronutriënten.

Bijhouden van inname

De gemakkelijkste en snelste manier om te bepalen uw dagelijkse calorie-inname- en koolhydraten, proteïne en vet consumptie--is met behulp van een online voeding-tracker, zoals Livestrong.com van MyPlate, Myfitnesspal.com of SuperTracker van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Deze middelen helpen u bijhouden van uw calorie, koolhydraten, eiwitten en vet inname gedurende de dag. Hoewel meer tijd in beslag, kunt u ook kiezen voor het houden een dagboek voedsel en bijhouden van uw calorieën, koolhydraten, eiwitten en vet inname met behulp van levensmiddelenetiketten en online voeding databases – zoals de U.S. Department of Agriculture National Nutrient Database.

Calorieën per Gram

MedlinePlus meldt dat koolhydraten en eiwit elke 4 calorieën per gram bieden, en vet 9 calorieën in elke gram bevat. Bijvoorbeeld, als u 65 totale gram vet in de voeding hebben gegeten, heb je verbruikt 585 calorieën uit vet. Als je 95 gram eiwit gegeten hebt, je hebt verbruikt 380 calorieën uit eiwitten, en als je 250 gram koolhydraten gegeten hebt, heb je 1.000 calorieën uit koolhydraten verbruikt. Alcohol – in alcoholhoudende dranken – biedt 7 calorieën per gram, meldt de McKinley Health Center.

Percentage van de calorieën

Als je eenmaal het aantal calorieën die je hebt gegeten van koolhydraten, eiwitten en vetten weet, kunt u het percentage van calorieën die u van elk van de drie macronutriënten verbruikt hebt bepalen. Verdeel het aantal calorieën aan elk nutriënt opgegeten door het totale aantal calorieën die je die dag hebt verbruikt. Met behulp van het vorige voorbeeld, verdeel de 1000 calorieën die je van koolhydraten door 1,965 gegeten, die is uw totale dagelijkse calorie-inname--evenaren ongeveer 51 procent van uw inname van koolhydraten. Voor de berekening van het percentage van de calorieën uit eiwit en vet, verdeel 380 door 1,965 – die is gelijk aan ongeveer 19 procent – en verdelen van 585 door 1,965, die is ongeveer 30 procent van je calorieën uit vet.

Calorie-Percentage aanbevelingen

Het Institute of Medicine voorziet aanvaardbaar macronutriënten distributie bereiken (AMDR) koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze AMDRs zijn 45 tot 65 procent van de calorieën uit koolhydraten, 10 tot 35 procent uit eiwitten en 20 tot 35 procent van de totale calorieën uit vet in de voeding. Na de berekening van het percentage van je calorieën uit koolhydraten, eiwitten en vetten, ze te vergelijken met het Institute of Medicine AMDRs om ervoor te zorgen dat uw calorie composities binnen aanbevolen marges vallen.


gerelateerde artikelen