Vroege symptomen van COPD

April 8

Vroege symptomen van COPD

Chronische obstructieve longziekte is COPD, een algemene term die gebruikt wordt voor medische aandoeningen waardoor het uitdagend om te ademen. Het gaat hierbij om ziekten zoals astma, emfyseem, chronische bronchitis en andere voorwaarden die belemmeren van de luchtwegen. Zoals met vele voorwaarden, hoe eerder je vangen te beginnen van de behandeling, hoe beter uw kansen op een positief resultaat. Echter, COPD kan worden moeilijk te vangen in de vroege stadia, omdat het meestal geen symptomen ernstig genoeg voor u om te vermoeden dat er iets verkeerd is, meldt de nationale Lung Health Education Program. Roken is de meest voorkomende oorzaak van COPD. Als u rookt of denkt dat u risico op deze aandoening, zal u en uw arts moeten worden op de uitkijk voor vroege symptomen van COPD.

Milde kortademigheid

In de beginfase van COPD kunnen kortademigheid, kortademigheid, een afkorting het eerste teken. Mogelijk merkt u dat u buiten adem tijdens activiteiten die u normaal gesproken niet hinderen. Helaas is er een tendens om dit als alleen maar oudere of uit vorm afborstelen. Wijzigingen in uw ademhaling vermogen moeten worden besproken met uw arts.

Hoest

Een chronische hoest of "roker van hoest" is een vroege waarschuwing teken. Hebt u COPD zullen uw hoest persistente en niets te maken met een andere ziekte. De Amerikaanse Vereniging voor respiratoire zorg staten die in de vroege stadia van je hoest kan mild en niet produceren slijm en je kan het gewoon ontslaan. Bovendien, neiging deze ziekte om zeer langzaam vooruitgang versus komt op abrupt. Samen met een chronische hoest moet u bezorgd als je begint te krijgen van de frequente verkoudheid, flus of infecties van de luchtwegen. Als u piepende geluiden ontwikkelen bij de ademhaling of uw hoest begint te produceren slijm die uw toestand verslechtert.

Vermoeidheid

Als uw longen zijn niet goed functioneert krijgt je lichaam niet de zuurstof die het nodig heeft. Als uw lichaam is vechten ontsteking tegen schade aan de longen kan het zap je energie. Dit kan achterlaten als u moe. Vindt u dat uw normale niveau van activiteit u meer dan vroeger draagt. De Canadese Lung Association waarschuwt om niet ontslaan dit als een normaal onderdeel van het ouder worden. Terwijl het is normaal om af en toe voel me moe, moet wijzigingen in uw energieniveau worden geƫvalueerd. Dit is essentieel als u rookt, in het verleden gerookt of aan verontreinigende stoffen zijn blootgesteld.

Verlies van het gewicht

Als u begint met de ervaring van verlies van het gewicht dat u niet kunt uitleggen, kan je lichaam versturen u signalen hebt u COPD. De Cleveland Clinic legt uit dat dit gebeurt omdat wanneer je longen zijn harder werken om te ademen van je lichaam meer energie gebruikt. Het beweert dat ".. de spieren van de pulmonaire (ademhaling) in iemand met COPD wellicht tot 10 keer de calorieƫn die nodig zijn voor een persoon zonder COPD." Als uw gewicht veranderd zonder bekende reden of u beginnen te verliezen uw eetlust, praat met uw arts over het testen voor COPD.


gerelateerde artikelen