Mango's goed zijn voor een dieet?

December 2

Mango's zijn een tropische vruchten en zijn beschikbaar in veel supermarkten het hele jaar door. De U.S. Department of Agriculture raadt krijgen 1 1/2 tot 2 kopjes groenten per dag voor een goede algemene gezondheid. Toevoeging van fruit, mango's opgenomen, om uw maaltijd plannen vermindert uw risico op hart-en vaatziekten, diabetes en kanker, maar ook helpt u de controle van uw gewicht. Stevige mango's met een fruitige geur en zodra rijp kiest, sla in de ijskast voor een tot twee weken.

Calorieën

Een half kopje gesneden mango bevat ongeveer 50 calorieën, waardoor het een ideale keuze voor een gewicht-verlies dieet. Om ongewenste ponden neerzet, moet u het verbranden van meer calorieën dan je eet. Het toevoegen van voedingsmiddelen die laag in calorieën zijn kunt vullen uw maag zonder belemmeren uw gewicht-verlies doelen. Mango's zijn een vulling keuze omdat ze een hoog watergehalte, wat minder calorieën per portie betekent.

Vezel

Fiber is een voedingsstof die bulks up in uw maag, waardoor je het gevoel voor een kleine hoeveelheid calorieën. Mango's bevatten een kleine hoeveelheid vezels, ongeveer 1 g per 1/2 kop gesneden. Het eten van voedingsmiddelen die vezel helpen u bepalen uw eetlust bevatten omdat glasvezel langzaam verteert, waardoor je niet hongerig zo snel als u zou eten levensmiddelen waarvoor geen glasvezel. Mango is een vezelrijk voedsel, maar toen gegeten samen met andere vezel-bevattende voedingsmiddelen, u maakt een vulling en low-calorie maaltijd dat gewichtsverlies meer kans maakt.

Mango sap

Eten van verse mango kan u helpen afvallen wanneer op dieet, maar kiezen voor mango sap wellicht niet dezelfde voordelen. SAP is veel hoger in de sector suiker dan gehakte groenten, wat in een hogere calorie-inhoud resulteert. Bovendien, vruchtensap bevat weinig tot geen vezel en biedt niet dezelfde voordelen verzadiging dat eten vers fruit doet. Het kiezen van verse mango in plaats van mango sap is een slimmer besluit als u probeert om gewicht te verliezen. Als u besluit om een glas mango sap, vasthouden aan één portie en zorg dat evenwicht van uw calorie-inname voor de dag, zodat u binnen een gezonde nummer voor weight loss blijft.

Veelzijdigheid

Mango is een veelzijdige vruchten die een goede aanvulling op vele gerechten maakt. Mango is van nature zoet en is een gezonde snack die is een goed alternatief voor snoep, frisdrank of cookies. Hak mango en top gegrilde zalm of kip mee. Dit voegt smaak zonder uw calorie-inname drastisch te verhogen. Mango toevoegen aan fruitsalade of combineren met geraspte kipfilet en avocado voor een gezonde boterham vullen. Mango ook paren goed met garnalen en maakt een caloriearm en gezond dessert ook.


gerelateerde artikelen