De effecten van DHA/EPA over ADHD

March 9

De effecten van DHA/EPA over ADHD

De Centers for Disease Control meldt dat hyperactiviteit aandachtstekort diagnoses blijven jaarlijks 3 procent toenemen. Huidige statistieken schatten dat 9,5 procent van de Amerikaanse kinderen ADHD vandaag hebben. Deze groeiende aantallen aangemoedigd ouders en verzorgers om de natuurlijke behandelingsopties en vetzuren docosahexaeenzuur en eicosapentaenoic zijn hoofd onder hen. Terwijl de wetenschappelijke gegevens over het behandelen met DHA en EPA onduidelijk is, is er reden tot hoop. Maar geen besluiten moeten worden genomen zonder overleg met uw arts.

DHA en EPA

EPA en DHA zijn omega-3 vetzuren in visolie gevonden. Omega-3 vetzuren kwam onder onderzoek als mogelijke behandelingen voor aandoeningen van het gedrag, omdat ze de primaire bouwstenen van de hersenen. Onderzoekers rapporteren in januari 2010 de kwestie van de gezondheid van vrouwen uitgelegd dat DHA het belangrijkste hersenen vet is. Volledig 60 procent van elke cel brein is samengesteld uit DHA en 30 tot 40 procent van de hersenen grijze stof is DHA. De cortex is volledig grijze stof en is verantwoordelijk voor de controle van de impuls. Gebrek aan impuls controle is een belangrijke symptoom van ADHD.

DHA proeven

Vanwege de belangrijkheid van DHA in ontwikkeling van de hersenen testten onderzoekers DHA bij kinderen met ADHD in de hoop dat hun symptomen zou verbeteren. In een studie in het augustus 2001 kwestie van de "Journal of Pediatrics" gemeld, werden 63 kinderen met ADHD gerandomiseerd om te ontvangen van 345 mg DHA ofwel placebo per dag gedurende vier maanden. In een tweede proces gemeld in de editie van maart 2004 van de "Europese Journal of Clinical Nutrition", onderzoekers maakten gebruik van levensmiddelen verrijkt met DHA versus placebo bij 40 kinderen voor twee maanden. Beide groepen van onderzoekers gemeld waren er geen verbeteringen in de ADHD-symptomen.

Gecombineerde EPA en DHA

Een groep van Australische onderzoekers rapporteren in April 2007 de kwestie van de "Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics" aangeworven 132 kinderen gediagnosticeerd met ADHD. Tijdens de eerste 15 weken van het proces kregen de kinderen dagelijks supplementen van beide 3000 mg gecombineerd omega-3 vetzuren, omega-3 vetzuren plus multivitaminen of placebo. Na 15 weken de placebogroep overgestapt naar omega-3 vetzuren plus multivitaminen, terwijl de andere fracties bleef op hun oorspronkelijke regimes. Op 15 weken, beide groepen nemen van omega-3 vetzuren aanzienlijk verbeterd. Bij 30 weken, alle groepen van de omega-3 verbeterd en de onderzoekers bepaald multivitaminen verstrekt geen extra voordeel.

Ritalin rivaal

De Oxford-Durham studie onderzocht het effect van gecombineerde omega-3 suppletie op ADHD-symptomen bij schoolgaande kinderen. Voor zes maanden, 117 symptomatisch kinderen werden gerandomiseerd om te ontvangen van beide 558 mg EPA en 174 mg DHA gecombineerd of placebo, elke dag. De onderzoekers gemeld aanzienlijke verbeteringen in lezen, spelling en gedrag in alle kinderen ontvangen de omega-3 vetzuren. Ritalin is een populaire ADHD medicatie en de onderzoekers hadden eerder berekend Ritalin als het produceren van een beoordeling van de verbetering van 0.54. De omega-3 suppletie geproduceerd een iets betere score van 0,59 op drie maanden en 1.03 op zes maanden.


gerelateerde artikelen