Sensorische activiteiten voor ergotherapie

March 20

Sensorische activiteiten voor ergotherapie

Verminderde gevoel kan het gevolg zijn van een beroerte, hersenletsel of schade aan de zenuwen. Overgevoeligheid voor aanraking kan ook het gevolg van schade aan de zenuwen, samen met brandwonden, Fantoom ledemaat syndroom dat zich na de amputatie van ledematen en ontwikkelingsstoornissen voordoet. Een verscheidenheid van strategie├źn kan worden gebruikt door uw ergotherapeut genormaliseerde sensatie en verhoogde functioneel gebruik van uw hand of been te vergemakkelijken.

Fantoom ledemaat syndroom

Na een arm of been geamputeerd, je lichaam kan niet kunnen verwerken van de verandering die de zenuwen overgevoelig wellicht, waardoor je het gevoel alsof je ledemaat nog op zijn plaats is, maar het heeft ernstig gekwetst. Hierdoor kunnen uit zenuwuiteinden operatief gewikkeld rond het einde van de stronk, die gewoonlijk wordt gedaan in de chirurgie van de amputatie. Door het verstrekken van stimulatie tot het einde van uw stomp, kunt u de zenuwuiteinden doorroeren herhaaldelijk en dit zal helpen verminderen uw overgevoeligheid. Uw therapeut kan gebruik maken van zachte aanraking, handdoek wrijven, potlood gum kranen of wrijving massage sequentieel verhogen uw tolerantie van aanraking, druk en tactiele stimulatie.

Overgevoeligheid aandoeningen

Veel kinderen met ontwikkelingsstoornissen vertragingen of mensen met hersenletsel kan ook last van overgevoeligheid. Vaak beschreven als een sharp, schieten, "spelden-en-naalden" de pijn geassocieerd met touch kan worden slopende en limiet alle gebruik van uw ledematen. Door uw overgevoelig gebied aaien of door andere tactiele stimulatie kunt u van uw zenuw reactie te raken en het verlagen van uw pijn verminderen. Zodra uw sensatie heeft genormaliseerd, kunt u beginnen om te trainen of omscholing van je lichaam voor het gebruik van het getroffen ledemaat.

Desensibilisatie

Slechte of afwezig gevoel kunnen gevaarlijk zijn omdat u uw arm of been zonder het te weten het kan verwonden. Bovendien zal het verdoofd gevoel in uw ledematen belemmeren uw functioneel gebruik van de ledematen. Door middel van vibratie en stimulatie om de getroffen ledemaat, kunt uw therapeut stimuleren van de zenuwen en probeert te verjongen van alle getroffen gebieden van de hersenen die aan de verminderde sensatie bijdragen. Uw therapeut zal u om te zien hoe uw getroffen ledemaat visueel te herstellen van de zenuwbanen tussen uw hersenen en je ledematen ter verbetering van uw sensatie cue.

Beroepsmatige taken

Zodra uw sensatie is begonnen om te normaliseren, zal uw therapeut beginnen om functionele sensatie activiteiten, die vergelijkbaar voor desensibilisatie en hyper-overgevoeligheid zijn. Items zoals een cent, een paperclip en een wasknijper zullen worden gedropt in een emmer van pudding of rijst en uw therapeut zal u vragen om deze items ophalen. Dit soort activiteiten dwingt je om het gebruiken van uw sensatie om te onderscheiden tussen verschillende oppervlakken en tactiele signalen en prima muziek uw sensatie.


gerelateerde artikelen