DL-Phenylalanine voor ADHD

July 27

DL-Phenylalanine voor ADHD

Fenylalanine is een essentieel aminozuur dat voornamelijk in dierlijke voedingsmiddelen zoals rundvlees, gevogelte, vis en eieren aanwezig. De natuurlijke vorm van dit aminozuur is L-fenylalanine en de synthetische vorm is D-fenylalanine. DL-phenylalanine conbines zowel formulieren en sommige voorstanders van het supplement beweren dat het kan helpen bij de behandeling van attention deficit hyperactivity disorder, of ADHD.

Oorzaken van ADHD

Er is niet een duidelijke oorzaak vastgesteld voor ADHD, volgens de Universiteit van Arkansas voor medische wetenschappen. Sommige studies is gebleken dat mensen met ADHD kleiner dan normale secties in hun hersenen, zoals de frontale kwabben in de hersenschors hebben kunnen. Als je ADHD hebt, moet u wellicht lager dan normale niveaus van dopamine, dat is een neurotransmitter die bij het spiercontrole helpt. Voorstanders van DL-phenylalanine voor ADHD voelen dat het uw dopamine niveaus kan verhogen.

DL-Phenylalanine rol

DL-phenylalanine heeft aangetoond enkele potentieel als een behandeling voor depressie. Gene Bruno van de College of Health Sciences van Huntington stelt dat sommige kleine proeven en dubbel-blinde studies hebben aangetoond dat DL-phenylalanine is effectief bij de behandeling van depressie door te voorkomen dat de afbraak van chemische stoffen in je hersenen. Fenylalanine is ook een onderdeel van levodopa, een precursor voor dopamine.

Klinische proeven

Ondanks de beweringen dat DL-phenylalanine de symptomen van ADHD verlichten kan, het beperkte onderzoek gepubliceerd op dit gebied geeft niet aan het aminozuur is waarschijnlijk nuttig. Dubbelblinde studies verschenen in het tijdschrift "Psychiatrie onderzoek" en de "American Journal of Psychiatry" in 1985 en 1987, respectievelijk. Beide studies vergeleken fenylalanine suppletie tegen placebo gedurende twee weken. De voormalige proef liet voordelen "nadert betekenis" voor patiƫnten met ADHD, maar deze effecten verschoten wanneer onderwerpen bleven DL-phenylalanine voor drie maanden. De laatste proef bleek geen gedragsmatige voordelen met het supplement.

Dosering

Spreken met uw arts alvorens DL-phenylalanine als een mogelijke behandeling voor ADHD, omdat er niet een duidelijke dosering opgericht met dit doel. De New York University Langone Medical Center meldt dat aanbevolen doses van DL-phenylalanine zijn meestal tussen 100 mg en 200 mg per dag voor depressie. Maximale veilige hoeveelheden voor fenylalanine zijn niet goed ingeburgerd.


gerelateerde artikelen