Dieet & oefening plannen om hoge triglyceriden

June 10

Dieet & oefening plannen om hoge triglyceriden

Triglyceriden zijn de meest voorkomende vorm van vet in zowel het lichaam als voedsel. Je lichaam maakt gebruik van hen voor energie in het ontbreken van koolhydraten, meestal tussen de maaltijden. Zoals hoge niveaus van cholesterol, kunnen hoge triglyceriden verhogen uw risico voor coronaire hartziekten, zoals gerapporteerd door de American Heart Association. Gelukkig zijn veranderingen in levensstijl, met inbegrip van het eten van een gezond dieet en na een oefeningsroutine, gekoppeld met verlaagde triglyceridenspiegels.

Triglyceriden en dieet

Je lichaam maakt gebruik van het voedsel dat je eet om te maken van de energie moet de brandstof al uw lichamelijke processen en leven. Ongebruikte calorieën opgeslagen als triglyceriden, wat betekent dat het consequent het eten van teveel calorieën uw triglyceridenspiegels verhogen zal. Terwijl je zou denken van vet in de voeding als de belangrijkste boosdoener van hoge triglyceridenspiegels, verklaart de grootste dieet invloed op uw niveau is de overmatige consumptie van geraffineerde suikers, natuurlijke suikers en geraffineerde koolhydraten, de Cleveland Clinic. Echter, omdat je lichaam vetten ook opgeslagen, je moet zorgen te beperken van excessieve consumptie van vetrijke voedingsmiddelen ook.

Suiker richtsnoeren

Naast de bezuinigen op de voor de hand liggende vormen van suiker zoals frisdrank, gebak, snoep en andere junkfood, kunt een paar suggesties Verminder je inname van geraffineerde suiker. Voordat u voor vetvrije of vetarme versies van uw favoriete traktaties bereiken, controleren de labels voor de inhoud van hun suiker; verlaagd vetgehalte items bevatten meestal meer suiker ter verbetering van hun smaak. Kies vers fruit over gedroogde vruchten, zoals gedroogde vruchten meer suikers, volgens de Cleveland Clinic bevatten, en zoekt u ingeblikte groenten verpakt in natuurlijke sappen of water in plaats van zware siroop. De Cleveland Clinic beveelt ook aan uw dagelijkse inname van suiker tot niet meer dan acht procent van je totale calorieën te beperken als u lijdt aan hoge triglyceriden.

Wanneer u geniet van koolhydraten, kies hele korrels over geraffineerde granen. Gezonde keuzes omvatten volkoren havermout, bruine rijst, gierst, rogge en gerst.

Voedsel rijk aan natuurlijke suikers omvat honing, melasse, vruchtensappen en zetmeelrijke koolhydraten zoals aardappelen, Yam, bonen, maïs en erwten. Omdat deze voedingsmiddelen voordelen voor de gezondheid bieden, hoeft u niet om hen te elimineren uit uw dieet volledig maar je moet het houden van uw dienst maten klein.

Vet-consumptie

Als het gaat om vetten, zijn niet allemaal gelijk geschapen. Bezuinigen op verzadigd bronnen zoals full-vet zuivelproducten en vlees. Bezuinigen op deze soorten voedsel zou kunnen normaal gesproken leiden u in plaats daarvan meer koolhydraten eten, maar je moet deze tendens vermijden omdat koolhydraten consumptie de sterkste invloed op triglyceridenspiegels is. Vanwege dit probleem adviseert de American Heart Association met inbegrip van meer gezonde vetten in uw voeding, met inbegrip van plantaardige oliën zoals olijf en canola, noten, zaden, avocado's en omega-3 vetzuur-rijke vis zoals zalm en tonijn om te dienen als vervanging voor de calorieën die je knippen van vermindering van de inname van verzadigd vet.

Alcohol

Bezuinigen op of Elimineer uw alcoholgebruik. Volgens de American Heart Association, kunnen zelfs kleine hoeveelheden alcohol triglyceridenspiegels aanzienlijk verhogen. Het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism wordt uitgelegd dat de consumptie van alcohol schaadt de lever de mogelijkheid om te verwerken vetzuren, wat leidt tot een verhoging van de hoeveelheid triglyceriden. Praat met uw arts voor advies over een passende alcoholinname.

Oefening

Net als andere kwesties in verband met de gezondheid van het hart, lijkt oefening te bieden voordelen voor het verlagen van triglyceridenspiegels. Een studie die verschijnen in het juli 2008 nummer van de American Journal of Clinical Nutrition had deelnemers uitvoeren van de aërobe oefening één uur voor het nuttigen van een vetrijke maaltijd. Vergeleken met besturingselementen die alleen de maaltijd aten, ervaren de uitoefening groep een 32 procent daling in triglyceridenspiegels. Beheren en het verminderen van chronische gezondheidsproblemen meestal roept op tot ten minste 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging ten minste vijf dagen per week. Als u nodig hebt om gewicht te verliezen, zou kunnen u vereisen meer dan dit bedrag. Voorbeelden van matig intensieve lichamelijke activiteit zijn lopen in een tempo dat betrekking heeft op 2 tot 3 mijl per uur, een fiets 5 mijl in 30 minuten rijden of het uitvoeren van 30 minuten van de aerobics van het water.


gerelateerde artikelen