Oorzaken van kniepijn aan de voorkant van de knieschijf

March 31

Oorzaken van kniepijn aan de voorkant van de knieschijf

Pijn aan de voorkant van de knie wordt meestal geassocieerd met de patella, of knieschijf, en over het algemeen is geclassificeerd als patellofemoral pijn. Volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen omvatten bijdragende factoren aan de pijn van de patellofemoral overmatig gebruik, spier onevenwichtigheid en onvoldoende stretching. Meestal omvat al patellofemoral pijn pijn met oplopende en aflopende trappen, en pijn met langdurig zitten. Patellofemoral pijn kan worden moeilijk te beheren en moet nooit worden genegeerd.

Patellofemoral Malalignment syndroom

Volgens de American Academy of Family Physicians, wanneer de knieschijf niet alleen op en neer glijdt, maar ook wordt gekanteld en gedraaid, zijn er diverse punten van contact tussen de geringe oppervlakte van de knieschijf en het dijbeen. Wanneer de patella slecht is uitgelijnd, wordt de geringe oppervlakte van de knieschijf kan worden geïrriteerd en pijnlijk. Symptomen omvatten pijn oplopende en aflopende trappen en met langdurig zitten. Initiële behandeling omvat ijs voor ontsteking en de rest van de activiteiten. Een fysiotherapeut of athletic trainer kan een programma van specifieke versterking en stretching activiteiten, en gelasten de atleet in een speciale tape techniek.

Patellofemoraal Patella

Wanneer de knieschijf malalignment syndroom wordt overgelaten onbehandeld blijft, kan het evolueren zodat het Patellofemoraal patella, of CMP. Volgens de Mayo Clinic is CMP een algemene term die aangeeft van schade aan het kraakbeen onder de knieschijf. Naast de pijn en stijfheid, kan er een gevoel van het slijpen van vilt onder de knieschijf. Afzien van de pijnlijke activiteiten, zijn ijs en fysiotherapie de gebruikelijke cursussen van behandeling.

Patella Tendinitis

Tendinitis van de knieschijf, ook genaamd jumper de knie is een ontsteking van de pees onder de knieschijf en wordt meestal gezien bij sporters die een heleboel sprong, zoals in basketbal en volleybal doen. Symptomen van jumper de knie zijn scherpe pijn onder de knieschijf, met stijfheid en lokale zwelling. Volgens de Mayo Clinic vinden de meeste mensen met patella tendinitis verlichting van pijn en verbetering met conservatieve behandelingen zoals ijs en rust. Een patella pees riem, gedragen onder de knieschijf, kan vaak verminderen de symptomen van jumper de knie en het toestaan van de atleet terug te keren naar de activiteit.


gerelateerde artikelen