Hoe te behandelen voor een tweede graad brandwond

March 18

Hoe te behandelen voor een tweede graad brandwond

Een tweede graad branden bereikt via de opperhuid te beschadigen de dermis hieronder. Als de tweede graad branden is over een klein gebied, minder dan drie duim in diameter, eerste hulp kan worden uitgevoerd thuis, verklaart MayoClinic.com. Voor tweede graads brandwonden over een grote patch van huid of brandwonden over meerdere gebieden van het lichaam, is dringende medische hulp nodig om te goed behandelen het branden.

Stap 1

Identificeer de graad en de omvang van de brandwond. Tweede graads brandwonden kunnen worden geïdentificeerd door het erop wijzende dat het branden blaren heeft ontwikkeld en erg pijnlijk is. De huid verschijnt meestal rood en vlekkerig en het gebied kan opzwellen.

Stap 2

Was uw handen voordat u probeert een eerste hulp op een tweede graad branden. Handen wassen voorkomt bloot van de brandwond voor vuil, vuil of bacteriën.

Stap 3

Plaats het verbrande gebied onder koud water--niet koud water--gedurende 10 tot 15 minuten. Het gebied in koud water onderdompelen of met behulp van een koele kompres is oke, ook als het gebied moeilijk om onder te dompelen is in het stromende water.

Stap 4

Plaats een steriel gaas verband losjes over het branden. Wikkel of tape het verband losjes om te voorkomen dat het vasthouden aan het branden.

Stap 5

Neem een aspirine, ibuprofen, naproxen of paracetamol om de pijn te verlichten. Al deze zijn beschikbaar over de toonbank in drogisterijen en apotheken.

Stap 6

Laat het branden voor 24 uur voordat de dressing wijzigen of controleren op de wond. Herhaaldelijk het verwijderen van de pleister kan het gebied tot verdere beschadiging en infectie worden blootgesteld.

Stap 7

Het verband dagelijks veranderen en controleer het verbrande gebied bij iedere wijziging van de dressing om te zoeken naar eventuele tekenen van infectie. Roodheid, zwelling of pus kan erop wijzen dat de wond heeft besmet. Als u om het even welk van deze symptomen ziet, neem dan contact op met een arts als u wilt dat de infectie behandeld. Als het verband houdt zich aan het branden, kunt u het genieten in koud water eerst vrij te geven voordat je probeert om het te verwijderen.

Stap 8

Gebruik zonnebrandcrème op het gebied, elke keer dat je gaat in de zon voor minstens een jaar na de eerste schade. Een eerder verbrande gebied blijft bijzonder gevoelig voor zonlicht gedurende maanden nadat het is genezen.

Waarschuwingen

  • Gebruik geen zalven of crèmes op de branden tenzij gericht aan door een arts. Ook, niet van toepassing boter op het verbrande gebied. Crèmes, zalven en boter kunnen allemaal leiden tot infectie in een brandwond.
  • Onthouden blaren die vormen, om te voorkomen dat bacteriën in het gebied onder de blister introduceren breken.
  • Probeer niet voor de behandeling van een ernstige burn thuis. Als het branden groter dan drie duim in diameter is, gaat u naar een ziekenhuis in plaats daarvan.

Tips

  • U kunt verwachten dat een kleine tweede graad brandwond te genezen binnen 10 dagen tot drie weken, volgens Penn State.

Wat die u nodig hebt

  • Koud water
  • Gaas verband

gerelateerde artikelen