Risico's van hoge ijzeren niveaus in het bloed

April 26

Risico's van hoge ijzeren niveaus in het bloed

Ijzer, geclassificeerd als een essentieel mineraal, kan is essentieel voor het behoud van leven, maar ook giftig op hoog niveau. Je lichaam natuurlijk reguleert de hoeveelheid ijzer in je bloed, zodat u kunt vangen meer ijzer wanneer nodig en minder wanneer niet nodig. Voorwaarden die met de interne regeling of een overdosis in ijzersupplementen interfereren, verhogen uw risico voor bijwerkingen veroorzaakt door hoge ijzeren niveaus in het bloed.

Genetische omstandigheden

Risico's van hoge ijzeren niveaus in het bloed

De term erfelijke hemochromatosis beschrijft een groep van genetische omstandigheden die invloed hebben op de verdeling en het gebruik van ijzer en leiden tot een overbelasting van de ijzer. Wanneer u hoge ijzeren niveaus in het bloed hebt, het ijzer hoopt zich op in de organen, met inbegrip van de lever. Het ijzer kan schade aan de organen, waardoor ernstige aandoeningen zoals cirrose van de lever, gekenmerkt door de opbouw van littekenweefsel die interfereren met de normale leverfunctie, diabetes, hart spier schade en gezamenlijke problemen. Hoewel-ijzertekort bloedarmoede de meest voorkomende vorm van bloedarmoede – een voorwaarde voor een laag aantal functionerende rode bloedcellen is--bloedarmoede als gevolg van een genetische aandoening optreden kan. In dit geval, probeert uw lichaam om meer rode bloedcellen te produceren zodat het absorbeert meer ijzer. Het ijzer blijft in het bloed veroorzaakt een overbelasting van de ijzer.

IJzeren vergiftiging

Risico's van hoge ijzeren niveaus in het bloed

Het Linus Pauling Instituut meldt dat een toevallige overdosis van ijzersupplementen de grootste oorzaak van vergiftiging doden bij kinderen onder de leeftijd van 6 jaar. Symptomen van acute ijzer toxiciteit, waaronder misselijkheid, braken, buikpijn, zwarte ontlasting, zwakte, snelle pols, lage bloeddruk, moeite met ademhalen en coma, kunnen optreden bij doseringen van 20 tot 60 milligram per kilogram lichaamsgewicht. Hoewel artsen een dosis van 200 tot 250 milligram per kilogram lichaamsgewicht de dodelijke dosis overwegen, zijn mensen omgekomen bij doses lager dan dit.

Hart-en vaatziekten

Risico's van hoge ijzeren niveaus in het bloed

Hoge niveaus van ijzer in je bloed verhoogt het risico van schade aan de cellen veroorzaakt door vrije radicalen – moleculen gevormd als bijproduct van normale reacties met zuurstof. Vrije radicalen kunnen beschadigen de cellen voering van de bloedvaten, verhogen het risico op atherosclerose, bevordering van de opbouw van plaque en beperken de stroom van bloed dat tot hart-en vaatziekten leiden kan. Het National Institute of Health en het Linus Pauling Instituut zowel verslag dat onderzoek studies op het effect van hoge ijzeren niveaus op hart-en vaatziekten gericht leiden tot tegenstrijdige resultaten. Bij gebrek aan een stevige link, moet u voorkomen dat overtollige ijzer inname.

Diabetes

Risico's van hoge ijzeren niveaus in het bloed

Patiënten die lijden aan diabetes of metabool syndroom, gekenmerkt door hoge bloedglucosespiegels als gevolg van een weerstand tegen insuline, Toon hoger dan normale niveaus van ijzer in hun bloed. Bovendien hebben patiënten met erfelijke hemochromatosis een verhoogd risico voor het ontwikkelen van diabetes. Klinische studies moeten worden uitgevoerd om te bepalen het verband tussen hoge niveaus van ijzer en het risico voor diabetes en om te bepalen of de verlaging van het niveau van uw strijkijzer kunt helpen voorkomen dat diabetes, volgens het Linus Pauling Instituut.


gerelateerde artikelen