Fluit ademhalingsoefeningen

June 15

Fluit ademhalingsoefeningen

Overzicht

Diep en aanhoudend ademhaling is essentieel voor het creëren van de perfecte Toon met een fluit. In tegenstelling tot andere instrumenten van de houtblazers, zoals de klarinet en een altsaxofoon rietjes, maken je fluit tonen door te blazen in een gat van de Toon op het mondstuk in plaats van blazen lucht rechtstreeks in het mondstuk. Het ontwikkelen van fluit ademhalingstechnieken die produceren correct tonen vergt tijd, praktijk en geduld. Dagelijkse ademhalingsoefeningen train je longen en de adem controle nodig zijn om te spelen van de fluit goed te bouwen.

Open keel oefening

Openhouden van je keel als je kunt adem nemen in meer lucht en meer efficiënt uitademen. Volgens «««Cyberflute.com weet u je keel open als je een holle ruimte op het punt waar je kaak is afgelopen en je oor begint kunt voelen. Plaats je tong aan de onderkant van uw mond, plat tegen het zachte verhemelte. Open uw mond ongeveer 1 inch en beginnen met het inademen, aandacht te besteden aan hoe de lucht tegen je keel voelt. Te wennen aan je keel open houden door de uitbreiding van de tijd die je inademt door tellen vervolgens tot vier, zes, vervolgens acht en daarbuiten.

Adem controle oefening

De sterkte van uw uitademing bepaalt of uw tonen rijk klinken, of zwak. Uitademen Kortom, milde soezen resultaten in een arme Toon. Een sterke, gestage stroom van lucht maakt daarentegen rijke Toon kwaliteit. Knip een stukje papier ongeveer 2 inch vierkante, houd het tegen een muur, dan proberen te houden het er zo lang als je kunt met behulp van alleen uw adem.

Buik oefening ademhaling

De ontwikkeling van de mogelijkheid om het inademen van voldoende lucht om te houden van langere notities middelen met behulp van je middenrif te ademen. Cyberflute.com beveelt aan dat u een mentaal beeld zodat u kunt begrijpen van het concept van duwen je buik als je inademt. Voordat u deze oefening begint, moet u rechtop zitten en ontspan je nek en schouders te voorzien in diepere ademhaling. Als je inademen begint, denk na over een object, zoals een hoelahoep, rond uw taille. Adem zo diep als je kunt, terwijl tegelijkertijd de duwen uw maag om de hoelahoep op zijn plaats houden. Adem langzaam als u tot en met 30 tellen, of een enkele Toon op uw fluit spelen als je geleidelijk uitademt, bedrijf van de notitie gestaag voor zo lang als je kunt. De praktijk van deze oefening twee of drie keer per week.


gerelateerde artikelen