Basketbal regels: Over & terug

September 13

Basketbal regels: Over & terug

Basketbal regels en voorschriften zijn ontworpen om de spelen, de die eredienst verzorgen, de apparatuur en de algemene procedures van een basketbalspel. Terwijl verschillende competities en organisaties verschillende regels afdwingen kunnen, is een van de meest voorkomende regels de "over en terug" regel of backcourt schending. De boven- en achterkant regel is een schending van de vloer die resulteert in de verdediging de bal wordt gegund.

Vereisten

De boven- en achterkant schending wordt aangeroepen wanneer een aanvallende speler weer in de backcourt op te halen van een losse bal raakt, nadat hij heeft verplaatst naar de frontcourt met beide voeten. Als een bal handler de lijn van de half-court met alleen een voet kruist, kunt hij terugplaatsen in de backcourt verdedigers te ontwijken.

Doel

Het doel van de boven- en achterkant regel is om te houden van de aanval op zijn kant van het Hof de beheersing van de algehele stroom van aanvallend speelt. Wanneer een overtreding van het boven- en achterkant wordt aangeroepen, de verdediging de bal wordt toegekend en een omzet ten laste van het aanvallende team.

Resultaten

Er zijn twee mogelijke uitkomsten van een aanvallende team de bal in de backcourt verliezen. De eerste is een over en de schending van de rug, wat betekent dat een aanvallende speler is de eerste om te raken van de bal in de backcourt. De scheidsrechters blazen zijn fluitje om te stoppen met het spelen en het spel klok, en het verdedigende team de bal wordt toegekend en heeft een inworp situatie op de dichtstbijzijnde aangewezen plek aan waar de overtreding plaatsvond. De andere uitkomst is als een defensieve speler is de eerste om te grijpen van de bal. Er is geen schending en Speel blijft met het team voorheen op verdediging nu op overtreding.

Overwegingen

Soms, kunnen sommige competities veranderen de regel van het boven- en achterkant iets om verschillende niveaus van de leeftijd en het vermogen aan te passen. Bijvoorbeeld, kunnen veel jeugd basketbal competities beperken de regel van het boven- en achterkant om te helpen de overtreding.


gerelateerde artikelen