Wat zijn zetmeel en koolhydraten?

August 27

Wat zijn zetmeel en koolhydraten?

Koolhydraten zijn een essentiële macro-nutriënten, nodig voor een goede energieproductie. Zetmeel is een bepaald soort koolhydraten, aangeduid als een complexe koolhydraten door zijn structuur. Zetmeel zijn gevonden in een verscheidenheid van natuurlijke voedingsmiddelen, met inbegrip van groenten, peulvruchten en granen. Wanneer geconsumeerd in redelijke porties, zijn zetmeel een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Aanbevelingen

De meerderheid van je calorieën, ongeveer 45 tot 65 procent, moet komen uit complexe koolhydraten en zetmeel. Een geregistreerde diëtist te raadplegen voor uw exacte voedingsbehoeften. Een persoon die 2.000 calorieën dagelijks verbruikt moet streven naar minstens vijf porties gemengd fruit en groente, raadt de US Department of Health and Human Services. Bijvoorbeeld, is een portie gelijk aan een kop rauwe groenten. U kunt ook eten 6 tot en met 8 oz. van korrels dagelijks en een portie peulvruchten vier tot vijf keer per week. Bovendien streven naar 25 tot 35 gram voedingsvezels per dag.

Zetmeelrijke groenten

Zetmeelrijke groenten en plantaardige voedingsmiddelen zijn goede bronnen van vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn donkere groene groenten, peulvruchten, wortelen, squash, pompoenen en zoete aardappelen. Peulvruchten bevatten droge bonen, linzen, erwten en maïs. Half kopje gekookte bonen van de Marine biedt 9,5 gram voedingsvezels, die 38 procent van uw totale dagelijkse waarde voor fiber is. Zetmeelrijke groenten kunnen worden toegevoegd aan een verscheidenheid van groene salades en soepen vezel en voedingswaarde te verhogen.

Zetmeelrijke korrels

Wat zijn zetmeel en koolhydraten?

Zetmeel ook zijn voornamelijk te vinden in veel brood, pasta's, granen en granen. Meer dan de helft van uw korrels moeten afkomstig zijn van hele korrels bronnen. Populaire volkorengranen omvatten bruine rijst, boekweit, wilde rijst, quinoa, hele haver, rogge en volkoren. Havermout gegarneerd met vers fruit maakt een voedzaam ontbijt vol met voedingsvezels en andere voedingsstoffen. Kies in de supermarkt, ongeraffineerd zetmeel en granen die zijn onbewerkte en bevatten meer voedingsstoffen.

Dieet overwegingen

Wat zijn zetmeel en koolhydraten?

Non-zetmeelrijke voedingsmiddelen bevatten groenten en zuivelproducten. Deze kunnen ook worden opgenomen in uw dieet dagelijks. Kies vetarme zuivelproducten verzadigd vet en calorie-inname te verminderen. Beperken zeer-verwerkte voedingsmiddelen met toegevoegde suikers, omdat zij doorgaans veel calorieën maar weinig voedingsstoffen. Hoogst-verwerkte voedingsmiddelen met geraffineerde suikers omvatten snoep, regelmatige koolzuurhoudende frisdrank, stropen, sauzen, verpakt en ingeblikt voedsel.


gerelateerde artikelen