Hoe Feedback Loops in de carrosserie?

September 25

Hoe Feedback Loops in de carrosserie?

Feedback loops zijn een opvallende functie van menselijke biochemie en fysiologie. Of u op bloed glucose, osmoregulatie of bloed chemie zoekt nu, vindt u feedback loops zijn integraal aan het behoud van stabiele verhoudingen in je lichaam. Algemeen gesproken feedback loops in biologie komen in twee verschillende smaken: positieve feedback en negatieve feedback. Dit laatste is veruit de meer voorkomende van de twee.

Negatieve Feedback

Een negatieve feedback-lus is een beetje als een thermostaat. Wanneer de temperatuur in uw kantoorgebouw valt, schopt de thermostaat op de kachel. Wanneer de temperatuur, daarentegen stijgt, schopt het op de airconditioning. Één van beide manier, wanneer de temperatuur verandert, bestrijdt de thermostaat de verandering. Negatieve feedback loops in je lichaam zich gedragen op een vergelijkbare manier. Een verandering in een variabele zoals temperatuur of bloed glucose concentratie triggert een proces dat de oorspronkelijke verandering tegengaat.

Positieve Feedback

Positieve feedback loops zijn juist het tegenovergestelde. Als er een wijziging optreedt in het systeem, wordt een positieve feedback loop handelt om te verergeren en het versterken. Als uw thermostaat aan een positieve feedback loop, bijvoorbeeld, als de temperatuur verhoogd gewerkt, zou de thermostaat reageert door te draaien op de kachel, de temperatuur nog meer stimuleren en waardoor de thermostaat te reageren door te draaien aan de kachel hoger nog steeds. Positieve feedback loops neiging om een systeem te destabiliseren door veroorzakend het om te gaan tot het uiterste.

Remming van de feedback

Een gemeenschappelijke soort van negatieve feedback lus is feedback remming, waar het product van een biochemische pathway remt een enzym of hoger in de weg, waardoor de remming van de eigen productie van enzymen. Dit werkt vaak door middel van zogenaamde allosteric inhibitie, wat betekent dat een klein molecuul aan een enzym bindt, en de vorm op een zodanige wijze verandert dat het niet langer de gebruikelijke functie kan uitvoeren. Bindende door een allosteric-remmer is omkeerbaar, zodat de kleine molecuul ook los van het enzym komen kan. De Fractie van de totale enzym gebonden door de allosteric remmer op een bepaald moment hangt af van hoeveel remmer aanwezig, is dus de activiteit van het enzym naarmate de niveaus van de verhoging van de allosteric remmer afneemt.

Voorbeelden

Negatieve feedback loops zijn overvloedig in fysiologie. Lichaamstemperatuur is misschien wel het duidelijkste voorbeeld. Als uw lichaamstemperatuur zinkt, wordt het gedeelte van je hersenen genaamd de hypothalamus zintuigen van de verandering en reageert door triggering mechanismen die verhoging van de lichaamstemperatuur als rillen. Als de temperatuur, daarentegen stijgt, kan de hypothalamus reageren door triggering mechanismen zoals zweten de temperatuur om omlaag te brengen. Bevalling, daarentegen, is een voorbeeld van een positieve feedback loop. Contracties veroorzaken de secretie van het hormoon oxytocine, die op zijn beurt meer contracties induceert, maken een feedback-lus die blijft bestaan totdat de baby wordt gedwongen van het lichaam van de moeder.


gerelateerde artikelen