Kan een diabeticus eten Fructose?

September 28

Kan een diabeticus eten Fructose?

Om te controleren uw bloedsuikerspiegel, bloed cholesterolgehalte en bloeddruk, en blijf gezond als je diabetes hebt, moet u controle van uw inname van koolhydraten. Een toenemend percentage van de koolhydraten in het Amerikaanse dieet is suiker, en de helft van dat bedrag komt overeen met fructose, of het nu in sacharose of high-fructose corn siroop. Veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten nu toegevoegde suikers en fructose. Laat deze voedingsmiddelen op de schappen in de supermarkt als je wilt helpen uw diabetes.

Bronnen van Fructose

Fructose is altijd onderdeel van de menselijke voeding. Voor duizenden jaar verbruikt mensen slechts beperkte hoeveelheden van fructose uit vers fruit. Echter fructose consumptie steeg met 46 procent--van 37 g tot 55 g--tussen 1970 en 1997, volgens een test van januari 2010 gepubliceerd in "Fysiologische Reviews", en dit nummer is waarschijnlijk zelfs hoger vandaag. Frisdranken zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van deze toename. Lijstsuiker, of sacharose, alsmede high-fructose corn siroop, bevat ongeveer 50% fructose. Deze zoetstoffen zijn in veel voedingsmiddelen, van gebakken goederen, barbecue sauzen en salade dressings aan brood, yoghurt, ontbijtgranen en muesli bars.

Obesitas en insulineresistentie

De langdurige blootstelling aan hoge niveaus van fructose kan leiden tot verhoogde calorie-inname en obesitas. Na het eten van koolhydraten, stuurt het lichaam signalen naar het verlagen van de honger hormoon leptine. Echter fructose verbruik zal niet leiden tot de release van dit hormoon, dat is waarom het eten van fructose-bevattende voedingsmiddelen kan achterlaten als u honger of niet tevreden. Bovenmatig lichaamsvet kan diabetes controle ondermijnen en het risico van hart-en vaatziekten verhogen. De overmatige consumptie van fructose wordt ook geassocieerd met insulineresistentie, die interfereert met het vermogen van uw lichaam te regelen van de bloedsuikerspiegel en grotere doses insuline of diabetes medicatie voorschrijven.

Verminderde lipide profiel

Als u diabetes hebt, behoud van uw bloed cholesterolniveaus binnen de gewenste parameters is essentieel om te verminderen uw risico op complicaties geassocieerd met ongecontroleerde diabetes te ontwikkelen. Bijna alle cellen van het lichaam glucose kunnen gebruiken, maar alleen de lever kan fructose metaboliseren. Omdat het fructose mijdt verschillende metabole stappen, is het waarschijnlijker worden omgezet in triglyceriden, of vet. Diƫten die hoog in suiker en fructose worden geassocieerd met verhoogde niveaus van triglyceriden, die bijdragen tot verhoging van het risico van het ontwikkelen van hart-en vaatziekten.

Eten echt voedsel

Met diabetes, kunt u kleine hoeveelheid fructose eten van natuurlijke bronnen, hoofdzakelijk vruchten, in beperkte hoeveelheden. Echter beperken elk soort toegevoegde suiker, hetzij in de vorm van sacharose, suiker, high-fructose corn siroop, honing of fructose. Uitsluiten bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen uit uw dieet. Voedsel dat afkomstig kan in een vak of tas zijn verwerkt en het waarschijnlijkst toegevoegde suikers bevatten. Daarentegen vasthouden aan voedsel verpakt door moeder natuur. Uw dieet baseren op verse groenten, fruit, volle granen, zoals gerst, quinoa en wilde rijst, en als aanvulling op uw maaltijd met mager bronnen van eiwitten en gezonde vetten van avocado, olijfolie en noten.


gerelateerde artikelen