Joggen voor zwaarlijvige mensen

July 27

Joggen voor zwaarlijvige mensen

Als je zwaarlijvig en anders gezond, is joggen waarschijnlijk een veilige, effectieve oefening optie. Voordat u begint een jogging programma, krijgen een medische checkup. Zodra u begint, zal na een gestructureerd programma en geleidelijk speedramp up mileage bieden gestage vooruitgang en minimaliseren uw kansen van verwonding. Zwaardere lopers moeten oppassen om te voorkomen dat gezamenlijke schade, maar de voordelen van regelmatige joggen, vooral als je van de sport, zal waarschijnlijk zwaarder wegen dan de risico's.

Voordelen

Regelmatige lichaamsbeweging is goed voor uw gezondheid, ongeacht lichaamsgewicht. Oefening voorkomt hart-en vaatziekten, verlaagt sterftecijfers en is van cruciaal belang voor het algehele welzijn. Lopen of joggen geeft u een uitstekende aƫrobische training, hoewel het ook meer nadruk op de gewrichten dan laag-effect cardio training legt zoals zwemmen of fietsen. Als u genieten van het joggen, de tijd en de neiging om te joggen regelmatig, en medische verklaring ontvangt, is het een geweldige training optie.

Veiligheid

Voordat u begint een lopend programma, moet iedereen die overgewicht of obesitas is arts goedkeuring ontvangen. Medische verklaring is ook noodzakelijk voor iedereen die ouder is dan 40, ongebruikte voor de uitoefening, naar voren gebogen aan bot- of gewrichts problemen, gediagnosticeerd met een ernstige medische aandoening of een sigaret roken. Vermeld geen fysieke symptomen bij uw arts, zoals duizeligheid, hartkloppingen of kortademigheid. Uw arts kan u instructies over hoe te veilig joggen en suggereren een opleidingsplan geven.

Knieblessure

Hardlopen is riskant zijn als u reeds bestaande knie blessures of pijn hebben. Nochtans, hebt u geen artritis of andere aandoeningen van de knie, er is geen bewijs dat uitgevoerd toebrengen zal, volgens Dr. Melina Jampolis, een lid van CNN's medische eenheid. Zelfs als er een zekere mate van kniepijn of letsel, joggen nog steeds mogelijk. Door het afwisselend joggen met krachttraining en andere cardio-training, kunt u verminderen risico terwijl het nog steeds werken naar uw lopende doelstellingen, Jampolis verklaart. Als u problemen knie ondervindt, Raadpleeg een arts of fysiotherapeut om te komen met een verstandige opleidingsplan.

Opleiding

Alle nieuwe joggers moeten volgen een beginner's opleidingsplan, die zal beginnen met een run/loop intervallen en geleidelijk gaan werken aan langere stukken lopen. Het prima aan vooruitgang stappen trager uitgevoerd dan het plan bepaalt, maar geen kilometers meer snel toenemen of overslaan. Een andere opleiding tactiek is om te controleren uw hartslag en oefenen in uw hart doelzone, die 50 tot 75 procent van uw maximale hartslag is. Als uw cardiovasculaire conditie toeneemt, zal u zitten kundig voor joggen voor langere perioden tijdens uw verblijf in de doelzone. Doel uit te oefenen in uw hart doelzone gedurende ten minste 30 minuten, drie of meer keer per week. Echter niet uitgevoerd twee dagen in een rij als eerst begint; je lichaam nodig tijd om te herstellen tussen sessies.


gerelateerde artikelen