Foetale risico met prednison gebruik

September 21

Foetale risico met prednison gebruik

Prednison wordt vaak voorgeschreven bij astma, een van de meest voorkomende zwangerschapscomplicaties. In feite, ongeveer zes miljoen vrouwen onder 45 hebben astma en ongeveer 0,5 tot 1,3 procent van alle zwangerschappen worden bemoeilijkt door maternale astma, volgens het Illinois Teratogen informatiesysteem. Vrouwen die doorgaan met het nemen van de medicatie tijdens de zwangerschap voor astma en andere omstandigheden wellicht een iets hoger risico op complicaties dan vrouwen die neem geen prednison.

Prednison

Prednison, een corticosteroïd medicatie, wordt via de mond of door inhalatie gegeven om te voorkomen dat stoffen die een ontsteking in het lichaam van wordt bevrijd. Prednison kan worden gebruikt bij de behandeling van ziekten van de huid, ogen, luchtwegen, gastro-intestinale systeem, endocriene systeem, cardiovasculaire systeem en bindweefsel systeem. Voorbeelden van ziekten die behandeld met prednison zijn allergieën, astma, multiple sclerose, artritis en lupus. Meer van de medicatie treedt de bloedbaan van de moeder wanneer gegeven door mond dan wanneer het wordt ingeademd, zodat het risico voor de foetus hoger met mondelinge prednison is.

Gespleten Lip

Dierproeven hebben aangetoond een verhoogd risico op gespleten lip, een geboorte defect, bij ratten, muizen en konijnen wanneer de moeder prednison of andere corticosteroïden tijdens de zwangerschap ontvangen. Echter, een menselijke studie uitgevoerd in Spanje vond dat hoewel het risico van gespleten lip zes keer hoger bij baby's waarvan de moeders nam corticosteroïden tijdens het eerste trimester was, dan in de controlegroep het werkelijke aantal gespleten lip gevallen enige twee uit 1,184 zuigelingen ten opzichte van het verwachte aantal 0.2, volgens Dr. Elvira Rodríguez-Pinilla in een artikel was gepubliceerd in juli 1998 de kwestie van "Teratologisch."

Complicaties van de zwangerschap

Prednison en andere corticosteroïden gegeven door mond tijdens zwangerschap iets verhogen het risico op vroeggeboorte, laag geboortegewicht en pre-eclampsie, een aandoening die verhoogt de bloeddruk van de moeder en zet zowel kind en moeder risico op ernstige complicaties, volgens de Amerikaanse Universiteit van allergie, astma en immunologie. Echter, gezien de potentieel gevaarlijke uitwerkingen van ernstige astma op de moeder en de foetus, met inbegrip van gebrek aan zuurstof, moet het gebruik van orale of inhalatie corticosteroïden tijdens de zwangerschap niet worden geweigerd, zegt Dr. Catherine Nelson-Piercy in April 2001 de kwestie van "Thorax."

Overwegingen

Als u prednison te nemen en zwanger worden, de kwestie te bespreken met uw zorgverzekeraar. Als u prednison plotseling stopt, kunnen duizeligheid, lage bloeddruk, lage bloedsuikerspiegel en ademhalingsproblemen optreden. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat de foetus kan worden beschermd tegen schadelijke effecten van prednison om verschillende redenen: omdat de placenta de drug inactief maakt; de drug bindt aan een grote proteïne, verhindert dat prednison overschrijding van de placenta; en de drug tot het tweede trimester van de zwangerschap, de baby's lever kan niet activeren volgens reproductieve immunologie Associates.


gerelateerde artikelen