Hoe calciumsupplementen helpen tegen schimmelinfecties

June 5

Hoe calciumsupplementen helpen tegen schimmelinfecties

Gist infecties, veroorzaakt door een schimmel genaamd Candida, kunnen invloed hebben op mensen van alle leeftijden. De schimmel Candida is normaal aanwezig op de huid of de slijmvliezen, maar als de juiste omstandigheden zich voordoen, Candida kan vermenigvuldigen en in de mond, keel of slokdarm overwoekeren. De medische term voor Candida infecties is candidiasis. Calciumgehalte kunnen worden gerelateerd aan candidiasis.

Candidiasis

Orofaryngeale candidiasis, ook bekend als Candida, is een infectie van de mond en keel. Als Candida overgroei in de slokdarm optreedt, heet het Candida Oesophagitis of oesofageale candidiasis. De Centers for Disease Control and Prevention zegt dat omhoog tot 75 procent van de vrouwen hebben ervaren een vaginale infectie op enig moment in hun leven. Een wijziging in de hormonale evenwicht of een wijziging in de vaginale zuurtegraad kunnen Candida te vermenigvuldigen, met symptomen van genitale jeuk en soms een vaginale afscheiding. Mannen kunnen ook genitale candidiasis ontwikkelen.

Lage Calcium en Candidiasis

Lage niveaus van calcium en andere mineralen zoals zink, magnesium en ijzer kunnen bijdragen aan vaginale schimmelinfecties. Een onderzoek dat is gerapporteerd in het November 2005 nummer van "Mycoses" geëvalueerd minerale concentraties van twee groepen van vrouwen. Één groep had terugkerende vaginale schimmelinfecties. Onderzoekers opgemerkt dat, hoewel alle mineralen die in beide groepen binnen het normale bereik waren, vrouwen met herhaalde vaginale schimmelinfecties had aanzienlijk lagere niveaus van calcium, magnesium en zink dan de vrouwen die geen infecties.

Conventionele Candidiasis behandeling

Conventionele medische behandeling van candidiasis gebruikt meestal een antischimmel medicatie zoals Monistat of diflucan. Deze voorschriftmedicijnen komen in mondelinge spoelen, tabletten, vaginale zetpillen en crèmes. Ernstige gevallen van candidiasis worden behandeld met een intraveneuze medicatie genaamd amfotericine B. conventionele medische behandeling omvat geen calciumsupplementen.

Calciumsupplementen en Candidiasis

De website van de Universiteit van Maryland Medical Center bespreekt complementaire en alternatieve therapieën voor candida infecties. De UMMC zegt dat terugkerende infecties gist kunnen worden een probleem voor mensen die hebben een lage inname van calcium via de voeding en beveelt een calciumsupplement van 1.000 tot 1500 mg per dag. Het suggereert dat magnesium ook als tegenwicht voor de calciuminname. De aanbevolen dosis magnesium is 750 tot 1000 mg per dag.

Andere overwegingen

Schimmelinfecties kunnen pijnlijk en vervelend. Hoewel het meestal niet gebeurt in mensen die anders gezond, kan een persoon wiens immuunsysteem in het gedrang komt---zoals iemand op cortison-medicijnen of wie heeft kanker---ontwikkelen systemische candidiasis en erg ziek geworden. IV schimmeldodende medicijnen moet systemische candidiasis worden behandeld. Als u vragen over candidiasis en het gebruik van calciumsupplementen hebt, raadpleegt u een zorgverlener.


gerelateerde artikelen