Face to Face communicatie in tienerjaren

July 2

Face to Face communicatie in tienerjaren

Technologie verandert de manier waarop die we communiceren. Voor kinderen en jongeren, is hun primaire modus van communicatie snel SMS-bericht, gevolgd door een telefoongesprek. Tweeënzeventig procent van de tieners gebruikstekst als een reguliere vorm van communicatie, volgens het Pew Research Center. Common Sense Media blijkt echter dat bijna de helft van de tieners liever praten in persoon. Hoewel de trend van de digitale communicatie zou kunnen worden beschouwd als schadelijk, zijn er manieren om het hoofd uit de daling van de communicatievaardigheden en zorgen dat uw tiener goed uitgerust voor het leven in de echte wereld is.

Kinderen nemen nog steeds aanwijzingen van je

Leuk vinden of niet, je tiener neemt haar sociale signalen van uw gedrag. Terwijl ouders niet waarschijnlijk een voorbeeldfunctie van alleen tekst communicatie met hun eigen collega's, is het makkelijk te vallen in de val van het communiceren op deze manier met uw tiener, vooral omdat haar leven drukker wordt. Neem de tijd om een echt gesprek met uw tiener zo vaak mogelijk, vooral wanneer de Toon van de stem is belangrijk om de context van het gesprek. In dit stadium van het leven, dingen veranderen zo snel sociaal en emotioneel dat ouders nooit een hele dag moeten gaan zonder een echt gesprek met hun tiener.

Hebben uw eigen Face-to-Face met uw tiener

Tekst gebruiken als een instrument voor gemak wanneer dat nodig is, maar zorg ervoor om te voeren belangrijke gesprekken in persoon. Daarnaast leren uw tieners dat gesprekken invloed van relaties en het beïnvloeden van belangrijke beslissingen moeten worden gedaan in persoon. Laat ze weten dat het nooit nodig om tekst te gebruiken om te voorkomen dat een potentieel lastige situatie, en leren ze hoe te verhogen en het adres van een ongemakkelijk onderwerp zonder confronterende. Wees niet bang om een tekst die zegt "We moeten om te praten over dit in persoon," te verzenden en ervoor te zorgen dat ze hetzelfde met hun collega's doen als de situatie warrants het.

Hoe echte communicatie om levend te houden

Er zijn veel situaties waarin tieners de allerbelangrijkste kunst communicatiemiddelen kunnen oefenen. Sommige middelbare scholen vereisen dat een toespraak klasse, en de meeste bieden ook een creatieve of analytische schrijven klasse. Moedig uw tiener om de meeste van deze mogelijkheden. Er zijn ook oplossingen beschikbaar zijn in de Gemeenschap, zoals klassen op sollicitatiegesprek vaardigheden voor college en werkgelegenheid te ontwikkelen. Sommige tieners kiezen voor een online seminar waarmee ze te registreren een toespraak op een webcam en ontvangen feedback van andere tieners en coach nemen. Het beoefenen van echte communicatie is vaak de beste manier om bedreven.

Een tijd en plaats voor alles

Bovenal praat met uw tiener over de gevaren van texting en rijden. Niet tekst uw tiener als je weet dat ze is onderweg naar een bestemming, en zorg ervoor dat ze heeft een handsfree-optie voor veiligheid, en zoals vereist in sommige staten. Moedig uw tiener om te houden van haar telefoon uit het zicht tijdens het rijden om te voorkomen dat de verleiding van de blik neer Zie een binnenkomend bericht. Moedig uw tiener wegzetten van de celtelefoon en echt gesprek deelnemen wanneer u op een datum of opknoping uit met vrienden. Een suggestie is om een aflevermap voor mobiele telefoons wanneer uw tiener en haar vrienden in uw huis hangen. Hen aanmoedigen om te worden met de vrienden die hier aanwezig zijn en vergeet de telefoon, zelfs als het slechts voor een uur of twee.


gerelateerde artikelen