Bijwerkingen van Tandrilax

June 8

Bijwerkingen van Tandrilax

Tandrilax is een medicijn beschikbaar in Zuid-Amerika. Elke filmomhulde tablet bevat 125 mg carisoprodol, 50 mg diclofenac natrium, 300 mg paracetamol en 30 mg cafeïne. Carisprodol is een spierverslapper, diclofenac natrium is een niet-steroïde anti-inflammatoire en paramecatol is een verzamelnaam voor paracetamol. Volgens de product monografie, wordt Tandrilax voorgeschreven voor pijn en ontsteking als gevolg van de infectie, artritis, operatie of verwonding. Aangezien dit medicijn een combinatie van vier medicijnen is, kunnen bijwerkingen voortvloeien uit een of een combinatie van de ingrediënten.

Gastro-intestinale effecten

Gastro-intestinale bijwerkingen van Tandrilax zijn misselijkheid, brandend maagzuur, diarree, constipatie en buikkrampen. De ingrediënten diclofenac natrium-, carisoprodol- of paramecatol kunnen deze bijwerkingen veroorzaken. Deze medicijnen volgens «««Drugs.com, met voedsel of melk, een vol glas water en het vermijden van 20 minuten om te minimaliseren van deze effecten liggen.

Effecten van het centrale zenuwstelsel

Slaperigheid, duizeligheid of hoofdpijn kan optreden van de carisprodol in Tandrilax. «««Drugs.com, volgens de blokkeert carisprodol de signalen van de zenuwen naar de hersenen. Deze wijze van actie op het centrale zenuwstelsel is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de kalmerende effecten. Personen nemen Tandrilax moeten niet deelnemen aan de activiteiten waarvoor concentratie, zoals het rijden. Alcohol moet ook worden vermeden als het deze bijwerkingen kan intensifiëren.

Leverschade

De Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwt dat het gebruik van paracetamol de lever kan beschadigen. Volgens het verslag van het Raadgevend Comité van een FDA, leverschade veroorzaakt door paracetamol kan optreden op weinig meer dan de aanbevolen dagelijkse dosis van 4 g. lever schade wordt veroorzaakt door de productie van een toxine dat zich bindt aan lever eiwitten schade veroorzaakt. Inname van Tandrilax met andere paracetamol bevattende medicatie verhoogt het risico van deze bijwerking.

Stemming effecten

Mayoclinic.com meldt dat de gemeenschappelijke humeur-gerelateerde bijwerkingen van cafeïne prikkelbaarheid en rusteloosheid bevatten. Tandrilax bevat 30 mg van cafeïne, die op ongeveer 1/3-kopje koffie neerkomt. Nervositeit is gemeld door Drugs.com als een neveneffect van diclofenac natrium.


gerelateerde artikelen