IBS-symptomen worden erger in de ochtend?

September 6

IBS-symptomen worden erger in de ochtend?

Prikkelbare darmsyndroom, of IBS, symptomen vaak lijken erger bij het ontwaken, ten minste aan patiënten die zijn getroffen door de aandoening. Volgens Chung Owyang, hoofd van de gastro-enterologie voor de University of Michigan Health System, gastro-enteroloog in de 2008 editie van "Harrison van Principles of Internal Medicine", bewijs ondersteunt dit begrip: weinig mensen met IBS ervaren pijn dat met slaap interfereert en, hoewel constipatie niet lijkt te veranderen 's nachts, slapen gaan diarree gebeurt zelden.

Eten

Een gemeenschappelijk trigger voor de symptomen van IBS vertegenwoordigt eten. Omdat mensen niet kunnen eten terwijl ze slapen en eten ontbijt een van de eerste dingen die veel mensen doen is wanneer ze wakker worden, is het een verklaring voor waarom IBS-symptomen erger in de ochtend lijken. Het eten van triggers IBS-symptomen op twee manieren. Ten eerste, de komst van voedsel in de maag activeert de dikke darm om te contracteren, om ruimte te maken voor de maaltijd die spoedig aankomen zal--een reactie bekend als de "gastrocolic reflex." Voor patiënten met IBS vertrekt de gastrocolic reflex vaak golven van de pijn. Tweede, stoffen in voedingsmiddelen zoals vetten, cafeïne, alcohol en zelfs koolhydraten---vooral koolhydraten uit melk, peulvruchten, fruit en sommige groenten---provoceren IBS-symptomen bij mensen met milde tekortkomingen in de enzymen die het verteren van hen.

Hormonen

Veel van de hormonen die betrokken zijn bij Prikkelbare darmsyndroom vertonen dagverloop variatie---dat ze piek in de ochtend en taper gedurende de dag, of de andere manier rond. Bijvoorbeeld bereikt melatonine, dat wanneer is het tijd om te gaan slapen 's nachts Spanningspulsen, het laagste punt in de ochtend wanneer het is tijd om wakker te worden. Melatonine wordt voornamelijk geproduceerd in het maag-darmkanaal en, niet verrassend, een studie van de 2009 gepubliceerd in het "Journal van fysiologie en farmacologie" gevonden aanzienlijk verschillende niveaus tussen mannen en vrouwen met IBS en degenen zonder de aandoening, vooral in de ochtend.

Stress

Volgens Owyang, meerdere lijnen van bewijsmateriaal link IBS naar emotionele stoornissen en stress van het leven. Terwijl de stress veroorzaakt geen IBS, kan het maken het veel erger en zelfs verstoren de reactie op behandeling. Vanuit het oogpunt van fysiologische sluit de zenuwuiteinden in de hersenen in de zenuwuiteinden in de darm, die een rechtstreekse verbinding tussen de twee. Circulerende stresshormonen zoals noradrenaline en adrenaline beschikken over een indirecte koppeling. Stress afneemt met slaap maar vaak piekspanningen, wanneer een persoon ontwaakt en de dag vooruit acht.


gerelateerde artikelen