Calendula & Acne

September 10

Calendula & Acne

Calendula, beter bekend als pot goudsbloem, wordt beschouwd als een van de pijlers in de alternatieve geneeskunde voor de behandeling van ontsteking, om sneller wondgenezing en als een antiseptisch middel. Beschikbaar in actuele kruiden vormen en als een homeopathische voorbereiding, de anti-inflammatoire en anti-bacteriële eigenschappen van calendula nuttig kunnen zijn voor de behandeling van uw acne. Als het met een alternatieve therapie moet u overleggen met uw gezondheidszorg leverancier vóór gebruik.

Medicinaal gebruik van Calendula

De calendula plant, geloofde te zijn ontstaan in de Middellandse Zee, is nu een gemeenschappelijk tuinplant in heel Noord-Amerika en Europa. De gele of gouden-oranje bloemen hebben eeuwenlang in een verscheidenheid van medicinale toepassingen gebruikt. Thee preparaten zijn gebruikt in gevallen van conjunctivitis en verzacht maag irritaties. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, werd calendula gebruikt voor het tekenen van infectie. Calendula is gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen van zweren aan eczeem en acne.

Werkzame bestanddelen

Het kruid Research Foundation verslagen reageerbuis onderzoek geeft aan calendula bevat antimicrobiële verbindingen die voorkomen de groei van bepaalde stammen van bacteriën, schimmels en protozoa dat kunnen. De antibacteriële eigenschappen van calendula kunnen doden de bacteriën die gevangen in de poriën van de huid leidt tot de aandoening bekend als acne. Hoge jodium, caroteen en mangaan, ter bevordering van herstel van de cellen van de huid ook gevonden in de plant.

Actuele preparaten

Calendula is beschikbaar in een aantal zalf, crème en zalf preparaten in allerlei sterke punten. Calendula olie en infusies zijn ook verkrijgbaar in natuurlijke voedingopslag en via online bronnen. Calendula is ook algemeen beschikbaar in thee en vloeibare tincturen die kunnen rechtstreeks worden toegepast op de acne-naar voren gebogen gebieden van de huid.

Homeopathische gebruik

In de homeopathische voorbereiding van calendula, de plant is bonsde tot pulp en het SAP is uitgedrukt en gemengd met alcohol en succussed in de traditionele homeopathische methode om een verscheidenheid van potentised sterke punten. Calendula Frans Vermeulen in "The Concordent Materia Medica," aangeduid als een opmerkelijke helende agent wanneer lokaal toegepast of inwendig gebruik. Het is raadzaam in het materiaal Medica voor huiduitslag met inbegrip van acne.

Voorzorgsmaatregelen

Net als bij een alternatieve therapie, moet u overleggen met uw gezondheidszorg beoefenaar voorafgaand aan het gebruiken van calendula om uw acne te behandelen.
Mensen met een allergie voor planten, met name die van de aster familie zoals ragweed, wellicht een allergische reactie op calendula. Herbalists aanbevelen u plek-test een klein gebied van de huid alvorens eventuele kruiden medicatie te gebruiken.
Een aantal niet-actieve ingrediënten kan worden gecombineerd met calendula commerciële zalf en crème preparaten te produceren. U dient altijd het pakket zorgvuldig voorafgaand aan gebruik lezen.


gerelateerde artikelen