Stapsgewijze instructies voor een volledige lichaamsmassage

March 31

Stapsgewijze instructies voor een volledige lichaamsmassage

Volledige lichaamsmassage kan vele vormen aannemen vanwege de verscheidenheid aan soorten massage, genaamd modaliteiten, beoefend. Volgens de groep verbonden carrosserie en Massage Professionals in Golden, Colorado, de nadruk ligt op de voeten, benen, heupen, rug, nek, schouders, armen, handen en soms het gezicht. De delen van het lichaam opgenomen worden bepaald door de behoeften van de patiënt en de kenmerken van de modaliteit. Het is echter gebruikelijk te omvatten ten minste de meerderheid van het gebied van het lichaam bij het geven van een volledige lichaamsmassage. Vergeet niet om het blijven binnen het toepassingsgebied van uw opleiding te bieden van een veilige en positieve volledige lichaamsmassage ervaring.

Stap 1

Het voeren van een intakegesprek met uw patiënt, zoals voorgesteld door de Amerikaanse Massage Therapy Association, om te leren van zijn doelstellingen voor massage en eventuele medische aandoeningen. Plaats de patiënt veilig en comfortabel op de massagetafel met een handdoek of blad in plaats privacy en warmte te geven. Ontwikkelen van een geestelijke stroomschema om te wijzen welke gebieden van het lichaam zal u massage en de hoeveelheid tijd die u toe te wijzen zal ter dekking van deze gebieden. Beginnen met lange, gladde effleurage slagen uit de enkel naar de knie of de heup te verspreiden van de lotion en beginnen met het verwarmen van het weefsel. Petrissage, een melken type lijn en lokale compressie te werken specifieke spieren of strakke gebieden van toepassing. Afwerking van de eerste etappe met een terugkeer naar de lange, trage slagen, en verplaats naar het andere been en herhaal.

Stap 2

Overgang van de benen naar achter en beginnen een andere reeks van lange, trage effleurage lijnen aan weerszijden van de wervelkolom, die betrekking hebben op het gehele oppervlak van de achterkant. Via vingers, knokkels, polsen of ellebogen werken meer diep na het weefsel is gesmeerd en opgewarmd. Strakke spieren te verlichten door te werken niet alleen op de strakke gebieden, maar ook door samen te werken over de gehele lengte van de spier met passende lijnen, zoals petrissage, compressie, wrijving en percussie met de zijkanten van de handen. Terug naar de lange, rustgevende lijnen tot finish de rug massage.

Stap 3

Werk met de patiënt armen en handen in ofwel het gezicht omlaag of gezicht positie, afhankelijk van wanneer u wilt hem om te draaien. Gebruik de lange, trage effleurage streken zoveel als je deed met de benen. Alternatieve het intenser, diepere werk van petrissage, compressie en wrijving met een wringing motie als u het gewicht van de arm van de patiënt te in uw handen ondersteunen kunt. Begrijpen van de patiënt hand in uwe en invoegen van uw kleine vingers door zijn kleine vinger en duim zodat u de hand veilig ondersteunen kunt terwijl het verlaten van uw duimen gratis om kleine, cirkelvormige wrijving naar de palm van de hand van de patiënt. Eindig met de effleurage streken en verplaats naar de tegenovergestelde arm.

Stap 4

Vraag de patiënt te rollen over naar de liggende of gezicht-omhooggaande positie voor de rest van de massage. Ga naar het einde van de tabel in de buurt van hoofd van de patiënt en bereiken onder de nek te kammen van de vingers omhoog vanaf de achterkant aan de basis van de schedel. Laat het gewicht van het lichaam van de patiënt voorzien in de druk dit werk in plaats van risico kramp en spier verwondingen aan jezelf door te proberen te produceren druk van deze lastige positie. Druk naar beneden over de toppen van de schouders en petrissage van matige intensiteit in dit gebied, die gevoelig voor aanzienlijke spierspanning is gebruiken. Lijn in de bovenste borst en sleutelbeen gebied voorkomen maar het keel gebied op de voorkant van de hals.

Stap 5

Massage van de patiënt kaaklijn met kleine, lichte wrijving cirkels. Dit gedeelte van de massage zit aan het hoofd van de massagetafel als u niet kunt staan comfortabel tijdens het werken met de gelaatsspieren uitvoeren Blijven de kaaklijn en rond achter de oren met de kleine wrijving cirkels. Gebruik deze dezelfde lijn op de tempels van de patiënt, maar verlichten de druk. Gebruik de stootkussens van uw duimen glad van de middellijn van het voorhoofd aan de zijkanten, en blijven deze scheiden slag over de ruggen van de wenkbrauw, vanaf de brug van de neus, over de jukbeenderen en wangen, onder de neus en in de kin.

Stap 6

Kennis van de patiënt als u klaar bent met de massage of of u zal afsluiten met een voetmassage. Werken met de voeten laatst te voorkomen verspreiding van bacteriën naar de rest van het lichaam. Altijd uw handen wassen onmiddellijk na het werken met de voeten van de patiënt om besmetting van andere oppervlakken te voorkomen. Gebruik matige druk uitoefent effleurage bewegingen van de enkel aan de bovenkant van de voet naar de teen gebied. Rollen en licht Trek elke teen. Gebruik de stootkussens van uw duimen voor circulaire wrijving op de zool van de voet en de hiel gebied van de patiënt.

Waarschuwingen

  • Veel massage lotions bevatten grond en boom moer derivaten. Doe een huid patch test vóór het intakegesprek om te controleren of een allergische reactie.
  • Weet de gezondheidsvoorschriften die gevaarlijk zijn in combinatie met massage. Ga niet verder totdat u goedkeuring van de arts van de patiënt als er ernstige gezondheidskwesties.

Tips

  • Stellen van duidelijke grenzen met betrekking tot de gebieden van het lichaam u opnemen in uw volledige lichaam massages en informeren van de patiënt vóór het opstarten van de massage.
  • Professionele grenzen en adequate draperend technieken patiënten geruststellen dat er geen ongepaste fysiek contact tijdens de massage worden zal.
  • Gebruik achtergrondmuziek te maskeren geluiden van buiten en de patiënt ontspannen te helpen.

Wat die u nodig hebt

  • Massagetafel
  • Lotions en oliën
  • Vel of handdoek

gerelateerde artikelen