Vegan substituten voor melkpoeder

April 11

Vegan melk alternatieven zijn een wild verschillende bos. Als het in poedervorm wordt melk u bent na--of te houden op de hand voor noodgevallen tekorten, rundvlees een brood recept of lichaam toevoegen aan smoothies--hebt u verschillende opties om uit te kiezen. Wanneer u dit doet, u zult het evalueren van een aantal factoren: voedingsinhoud, warmte-eigenschappen, consistentie en smaak. Elk heeft duidelijke voordelen en sterktes, zodat u beslissen kan om te wissen uit een pantry plat en ze allemaal op voorraad.

Kies de juiste melk

Gereconstitueerde sojamelk poeder neigt te stremmen op hoog vuur en met de toevoeging van zuren. Dit is te wijten aan soja de natuurlijke eiwitten--de dezelfde eiwitten die soja geven een stevige textuur en een rijke consistentie, die een romiger mondgevoel aan gebakken goederen, soepen, sauzen en gravies leent.

Hoewel het niet dikker aan de rijkdom van soja, heeft eiwit-armen zonder poedervorm rijstmelk een meer "zuivel" smaak dan soja. Het ontbreekt aan soja de begeleidende zoetheid, evenals soy de neiging om te stremmen; het is echter veel meer neutrale en dus flexibel in verschillende soorten recepten.

Amandel melk poeder--in feite een superfijne sleur van amandel meel--is zeer vergelijkbaar met rijst melkpoeder in samenhang en gedrag. Amandel heeft echter een meer mineraalrijke voedingsprofiel dan rijst. Amandelen natuurlijke lichte zoetheid is een betere match te Curry's of desserts dan het is om smakelijke schotels.

Kokosmelk poeder bevat caseïne, een derivaat van melk, en is dus niet geschikt voor beoefenaars van een veganistische levensstijl.

Soepele reconstitutie

Zuivel melkpoeder begon zijn "life" als vloeibare melk, verwarmd tot ongeveer de helft van de component melk vaste stoffen verdampen. Toevoegen van water terug in poedervorm zuivel melk is gemakkelijker dan het toevoegen van water naar vegan melk vervangers, die zijn over het algemeen afgeleid van superfijne maalt van solide plantaardig materiaal. Dus, waar zuivel melkpoeder kan met de hand over het algemeen in water worden bewogen, poedervorm vegan melk substituten zijn beste gereconstitueerd in een blender te vermijden van onhandigheid. Als u wilt reconstrueren in een dikke, romige vegan "crème", over een eetlepel toevoegen van een emulgator lecithine granulaat.

Slimme opslag

Tijdje gepoederd zuivel melk duurt tussen twee en 10 jaar, vegan versies zijn veel minder langlevende. Al is het een uitstekend idee om te controleren van de verpakking van het merk en type aankoop, zijn meeste vegan melk poeders enige plank-stable gedurende ten minste zes maanden; in sommige gevallen, een weinig meer dan een jaar. Opslaan als u de meeste kilometers uit hen, vegan melk poeders in een koele, droge kast, zorgvuldig beschermd tegen vocht.

Creatieve toepassingen

Het gebruik van de "op-label" voor vegan gepoederd melk is duidelijk: reconstrueren met behulp van ijs koudwater, met behulp van de verhoudingen op de verpakking, en dienen in een glas. "Off-label" toepassingen voor de poeders in overvloed, echter. Mix de poeder in romige smoothies, lepel in individu-serving containers met droge granen voor het ontbijt van een alleen-toevoegen-water, substituut voor zuivel melk en room in gebakken goederen, zweep zelfgemaakte vegan warme cacao mix en een fluweelachtige textuur aan dier-vrije soepen toevoegen.


gerelateerde artikelen