Is klimmen een goede Cardio training?

August 19

Is klimmen een goede Cardio training?

Het is algemeen bekend dat regelmatige fysieke activiteit tot een langere levensduur en een lager risico van vele ziekten leidt, maar als je merkt dat je verveeld door de trainingen van de typische sportschool of joggen rond het blok, kunt proberen een andere benadering van fysieke fitheid. Rotsklimmen is een steeds populairder wordende sport waarmee een totaal-body workout zonder de monotonie van ijsberen op een loopband.

Richtsnoeren voor lichaamsbeweging

Aërobe oefening is een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de cardiovasculaire gezondheid, en bijna alle volwassenen moeten streven naar minstens 150 minuten van gematigde intensiteit of 75 minuten van krachtige aërobe oefening elke week, volgens de Amerikaanse Department of Health & Human Services. Regelmatige aërobe lichaamsbeweging verbrandt calorieën, u uw gewicht in een gezond gamma te helpen. Het vermindert ook uw risico op diabetes Type 2, hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten.

Klimmen voor cardiovasculaire gezondheid

Rotsklimmen verhoogt uw hart en luchtwegen tarieven, waardoor het een goede keuze voor een cardio-training. Een studie van de 1997 gepubliceerd in het "British Journal of Sports Medicine" blijkt dat de hartslag en energie niveaus van de uitgaven van 14 ervaren klimmers tijdens het klimmen op een indoor muur vergelijkbaar met hardlopen op een gematigd tempo van tussen 8 en 11 minuten per mijl waren. Een studie van de 2007 gepubliceerd in het "Journal of Undergraduate Kinesiologie Research" van de Universiteit van Wisconsin gevonden dat rotsklimmen de American College of Sports Medicine van richtsnoeren voor hartslag en energie-uitgaven ontmoette. Deze studie omvatte universiteit-verouderde deelnemers met weinig klimmen ervaring. Intensiteitsniveaus van rotsklimmen is afhankelijk van het type en de moeilijkheid van het oppervlak klom en hoe snel u klimmen. Zowel indoor als outdoor rotsklimmen bieden een totaal-lichaam aërobe training voor de meeste deelnemers, met name als rusttijden beperkt tussen klimmen uitbarstingen.

Andere voordelen van de schalen van keien

Een individu 155-pond een gemiddelde van 298 calorieën verbrandt voor elke 30 minuten tijdens het klimmen, abseilen zetten het op een lijn met de lopende 5 mph of het spelen van hockey, volgens de Harvard Medical School. Streven naar ten minste 10.000 stappen per dag is een waardige fitness doel voor de meeste volwassenen om verbetering van de cardiovasculaire gezondheid en te verliezen of te handhaven gewicht. Purdue University schat dat rotsklimmen op 244 stappen per minuut neerkomt, waardoor het licht boven de 222 stappen per minuut geschat door het uitvoeren van een 10 minuten durende mijl. Naast de calorie-verbranding kracht van klimmen, biedt klimmen een effectieve workout van de sterkte-opleiding. Klimmen, verbindt de meeste grote spieren in het lichaam, helpen verbeteren kracht en uithoudingsvermogen.

Voorzichtig klimmen

Als u nieuw bent op klimmen, is het belangrijk om lessen te nemen of een klimmen cursus door een ervaren instructeur om te leren van de juiste veiligheidsmaatregelen en klimmen basistechnieken. Praat met uw arts over eventuele gezondheidsrisico's voor het begin van elke nieuwe oefening en luister naar je lichaam. De meeste beginners moeten een dag of twee pauze tussen klimmen sessies om hun spieren te herstellen. Overslaan rotsklimmen als je zwanger bent. Zelfs ervaren klimmers kunnen glijden, dus kies een cardio-training met minimale kans op schade als je verwacht.


gerelateerde artikelen