Wat doen Argireline & Matrixyl voor de huid?

August 27

Anti-rimpel

Argireline en Matrixyl zijn twee peptiden die vaak worden gebruikt als onderdeel van "Anti-Aging" producten. Peptiden zijn over het algemeen kleine fragmenten van proteïnen die hun eigen vermogen om te communiceren hebben met en invloed op de cellen. Deze verbindingen worden vaak samen gebruikt in speciale huid formuleringen die zijn ontworpen om te voorkomen dat rimpels, meestal in de vorm van een crème. Over het algemeen worden deze twee peptiden gecombineerd met andere ingrediënten, zoals vitamines en supplementen voor de productie van collageen. Terwijl Argireline en Matrixyl twee synthetische peptides zijn, hebben ze geheel verschillende effecten op de huid.

Argireline

Argireline de actie wordt beschouwd als vergelijkbaar met die van Botox. Wat dit betekent is dat het blokkeert het vrijkomen van neurotransmitters uit de neuronen naar de spieren. Omdat deze neurotransmitters nodig voor de contractie van spieren zijn, werkt Argireline om te ontspannen van de spieren in de buurt van de bovenkant van de huid, waardoor rimpels. Een studie uit 2002 gedaan door de moleculaire en cellulaire biologie Center in Alicante, Spanje, uitgevoerd onder toezicht van Dr. Ferrer-Montiel, bleek dat vrijwilligers die een crème met dit product gebruikt beschikte over een 30 procent reductie in hun rimpels na 30 dagen van behandeling.

Matrixyl

Matrixyl werkt op een heel andere manier. In plaats van de verlammende de spieren, werkt Matrixyl ter bevordering van de groei van collageen, alsmede andere eiwitten, zoals elastine en glucosaminoglycans. Dit zijn allemaal belangrijke stoffen ter ondersteuning van de huid. Een van de oorzaken van rimpels is dat deze stoffen, met name collageen, worden uitgesplitst en veroorzaken de huid plooien en rimpels te ontwikkelen. Een studie gedaan in Duitsland, onder leiding van Dr. Molls, bestudeerde de effecten van een Matrixyl-bevattende crème op het voorkomen van huidproblemen bij vrouwen die bestraling voor borstkanker had ontvangen. Hoewel deze studie niet deze behandeling meer effectief vinden dan andere therapie veelgebruikte, het Matrixyl identificeren als een mogelijke agent voor de bestrijding van huidproblemen.


gerelateerde artikelen