Welke oorzaken jeukende huid 's nachts?

December 17

Hoewel een breed scala aan dermatologische voorwaarden en ziekten kan veroorzaken jeukende huid 's nachts, droge meestal de voorwaarde is als gevolg van droge huid, abnormaal huid. Xerosis komt het meest voor in de winter, wanneer er weinig vocht in de lucht. De aandoening is niet ernstig en kan worden behandeld met moisturizers. Als jeukende huid 's nachts chronische of begeleid door een uitslag, ontsteking of schalen is, de oorzaak kan zijn van een onderliggende ziekte en behandeling bij een dermatoloog, een arts die gespecialiseerd in ziekten van de huid is moet worden aangevraagd.

Allergische Dermatitis

Allergische dermatitis of contactdermatitis, wordt veroorzaakt wanneer een persoon in contact met irriterende lotion, zeep, chemicaliën, planten of zelfs sieraden komt. Naast het veroorzaakt jeukende huid 's nachts, kan de voorwaarde worden zeer lelijk, met bultjes en korstjes lekt. Wasmiddel of bleekmiddel gebruikt voor het wassen van lakens en linnen kunnen ook de bron van de irriterende. Het is mogelijk voor een persoon die plotseling ontwikkelen een allergie voor een bepaalde chemische stof, hoewel het vele malen in het verleden is gebruikt.

Bedwantsen

Bedwantsen zijn kleine, bloed-voeding insecten die huizen en hotels besmetten kunnen. Matrassen zijn een favoriet verbergen plek voor bedwantsen en hun eieren. Bij nacht, de insecten bijten en voeding op hun menselijke gastheren. Zelfs schoon en brandschoon huizen huis bedwantsen, aangezien de kleine insecten zich vrij door muren en pijpen bewegen. Volgens de Harvard School of Public Health, laat bedwantsen achter een huidlaesie vergelijkbaar met die van een muggenbeet.

Systemische ziekte

Voor maximaal 50 procent van de ouderen volwassenen, kan jeukende huid 's nachts worden veroorzaakt door een ernstige onderliggende aandoening zoals Hodgkin lymfoom, chronische leverziekte of nierfalen, volgens een artikel in de kwestie van September 2003 voor "American Family Physician" door Dr. Scott Moses. Dertig procent van Hodgkin lymfoom patiënten gemeld ernstige en chronische jeukende huid voorafgaand aan hun diagnoses, zegt Moses, toe te voegen dat ongeveer 25 procent van de patiënten met chronische nier falen verslag jeukende huid. Een patiënt met een slecht functionerende lever kan jeuk huid ervaren als gevolg van de ophoping van gal zuur op het oppervlak van de huid 's nachts.


gerelateerde artikelen