Het gebruik van de Calorimeter

January 22

Een calorimeter is een apparaat dat wordt gebruikt voor het meten van de warmte die is vrijgegeven of geabsorbeerd in een chemische reactie. Effectieve warmtemeters kunnen worden geconstrueerd met Styrofoam cups, een deksel, roeren apparaat en thermometer. Meer gecompliceerde en dure warmtemeters vaak lijken te worden meer geavanceerde, maar zijn niet per se meer juist. Warmtemeters worden vaak gebruikt in de Scheikunde labs. Daarom, scheikunde studenten en chemici vaak moeten bekwamen in het gebruik van warmtemeters.

Stap 1

Het meten van de oplossingen die u zal worden gebruikt in de calorimeter met een gegradueerde cilinder. Giet de oplossingen in de calorimeter.

Stap 2

Brengt het deksel aan de calorimeter.

Stap 3

Steek de thermometer in het gat in het deksel van de calorimeter. Zorg ervoor dat de bol van de thermometer niet aan de onderkant van de calorimeter raakt. Bevestig de thermometer aan haar stand te houden in plaats gedurende de looptijd van het experiment.

Stap 4

Meng de inhoud van de calorimeter met het opzwepende mechanisme.

Stap 5

Opmerking de verandering in de temperatuur als de chemische reactie optreedt. Een vergrootglas zal helpen bij het zien van kleine veranderingen in temperatuur.

Wat die u nodig hebt

  • Calorimeter
  • Magnifying glass

gerelateerde artikelen