Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Chinese Yunnan-thee?

April 14

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Chinese Yunnan-thee?

De oudste theeboom in de thee bossen van provincie Yunnan, Volksrepubliek China, wordt geschat op tussen de 1.300 naar 1.700 jaar oud. De oude thee bossen zijn rijk aan biodiversiteit, die vele locals krediet voor de beroemde gezondheidsvoordelen van thee geproduceerd in deze provincie. Hoewel volksgeneeskunde heeft lang omarmd Yunnan thee voor de behandeling van allerlei klachten, is de wetenschappelijke gemeenschap net begonnen te onderzoeken de claims. Sommige verzamelaars thee beweren dat de Yunnan-thee met de leeftijd en de gisting verbeteren, en bereid zijn te betalen van hoge prijzen op veilingen van leeftijd Yunnan-thee.

Lagere Cholesterol

Yunnan pu'er thee, ook wel pu-er of puerh thee, is een soort milde rode thee die wordt gekweekt in Yannun voor meer dan 1000 jaar. De thee is opgevat als een folk remedie in Aziƫ en Europa voor honderden jaren. Voorbereidende studies in Frankrijk en in het Yunnan Kunming Xiang Research Center in China blijkt dat de Yunnan-thee kan verminderen de hoeveelheid bloedcholesterol die in de slagaders vormt. Geen wetenschappelijk bewijs voor de mens is voltooid, dus contact op met uw zorgverlener voordat u Yunnan-thee te verminderen van cholesterol.

Gewicht verlies steun

Yunnan-thee is rijk aan chemische stoffen die vetten als onderdeel van de vertering van het voedsel ontbinden kunnen. De thee pu'er is naar verluidt een favoriet onder vrouwen die dieet om gewicht te verliezen. Yunnan tuocha thee is ook bestudeerd door Franse voedingsdeskundigen voor zijn potentieel te verminderen vet lipiden en gewichtsverlies steun. Anekdotisch bewijs suggereert dat de thee uit de provincie Yunnan kunt bestrijding van sommige van de effecten van een vettige maaltijd en spijsvertering, maar geen wetenschappelijke studies hebben bevestigd. Vraag uw arts of dagelijkse kopjes Yunnan-thee effectief in uw gewicht verlies regime zou kunnen zijn.

Misselijkheid Fighter

De thee van provincie Yunnan zijn gefermenteerd en gedroogd voor verpakking, soms jarenlang. Sommige verzamelaars thee denk dat de unieke Yunnan fermentatie proces release krachtige verbindingen die de thee met name effectief tegen misselijkheid en dysentary. Vele Chinese reizigers voeren Yunnan-thee met hen wanneer ze reizen ter bestrijding van de gevolgen van vreemde voedsel en vervuild water. Lang als folk geneeskunde gebruikt voor de behandeling van misselijkheid, is niet Yunnan-thee onderzocht wetenschappelijk te bewijzen voor de beweringen. Een medische deskundige te raadplegen alvorens Yunnan-thee te gebruiken als een vechter misselijkheid.


gerelateerde artikelen