Siliconen voor droog haar

May 2

Siliconen voor droog haar

Silicone, of zijn derivaten dimethicone en cyclomethicone, zijn ingrediënten die vaak in de haarconditioners zijn opgenomen. Hebt u een droog, beschadigd haar, speelt siliconen een andere specifieke en belangrijke rol in het helpen van je haar te kijken zijn best, zelfs na de styling en andere misbruiken.

Functie

Siliconen wordt toegevoegd aan de conditioner te geven de gladde textuur waardoor u het gevoel dat je haar is wordt gehydrateerd. Hebt u droog haar, de siliconen in de meeste conditioners maakt het haar makkelijker te kammen uit en voegt glans die hele dag duurt. Siliconen staat bekend als een effectieve vochtinbrengende crème; in feite, is dimethicone een ingrediënt dat meestal gebruikt in over-the-counter hand lotions, merkt de schoonheid hersenen website.

Voordelen

Niet alleen silicone helpt om je haar glanzender kijken, kan het helpen vermommen deel van de schade die u als gevolg van droog haar lijdt. Droog haar is meer gevoelig voor breuk, en siliconen serveert te vullen in een aantal het divots en deuken linkerkant als gevolg van droog, kapot haar, Tony Ryan, ICI professor in de fysische chemie aan de Universiteit van Sheffiel, vertelt de Royal Society of Chemistry. Het resultaat is haar dat eigenlijk ziet er gezonder, ondanks de schade en de droogte.

Nadelen

Haar bestaat uit keratine, dat in wezen een dode eiwit is. Eenmaal beschadigd, kan niet op enigerlei wijze, haar worden hersteld als het ontbreekt de mogelijkheid om het genereren van nieuwe eiwitten. Silicone droog haar kijk op basis van korte termijn gezond kan helpen, maar het niet genezen van haar of wijzigen van de structuur of de natuurlijke structuur van het haar. Op basis van regelmatige en doorlopende moet u silicone om voort te zetten om de effecten te zien.

Producten

Sommige producten die gewoonlijk bevatten siliconen, tenzij aangeduid als "siliconenvrije," omvatten conditioner, leave-in conditioner, glans spray en root lifter. Controleer productetiketten voor silicone, dimethicone, of cyclomethicone om ervoor te zorgen dat het product van de airconditioning dat u bent koopt bevat een "cone" als één van de ingrediënten. Kijk voor producten die specifiek gelabeld voor droog haar.

Tips

Siliconen werken effectiever hoe langer je droog haar wordt blootgesteld aan het, volgens een studie gepubliceerd in een 2010-editie van "Vezels en polymeren." De studie vond ook dat de effecten waren groter wanneer de producten werden blootgesteld aan de hitte op het haar. Voor met name droog haar, probeer een conditionering behandeling. Toepassen op droog haar, en plaats vervolgens een douchekapje boven je hoofd. Zet uw douche en zitten in de badkamer voor 20 minuten in de stoom om de silicone om te penetreren de haarschacht efficiënter voor de best mogelijke resultaten.


gerelateerde artikelen