Zijn er voordelen voor de gezondheid van appelmoes in vergelijking met ruwe appels?

May 11

Zijn er voordelen voor de gezondheid van appelmoes in vergelijking met ruwe appels?

Ondanks het feit dat het dezelfde primaire ingrediënt, zijn appelmoes en ruwe appels niet precies hetzelfde. Op het oppervlak, de optredens van de twee voedingsmiddelen zijn heel verschillend, maar de variantie niet het einde, als het voedingsprofiel van appelmoes en ruwe appels zijn ook verschillend. Afhankelijk van uw dieet voorkeuren, kan men veel beter voor u dan de andere; Zorg om etiketten, zoals verschillende merken iets andere voeding feiten hebben.

Calorie inhoud

Als u op zoek bent naar een hogere calorie voedsel om brandstof van uw activiteiten, is appelmoes de gunstiger keuze. Appelmoes is meer calorie-dicht dan rauwe appels, met een kopje gehakte ruwe appel doorgeeft net 65 calorieën, terwijl een kopje appelmoes 167 calorieën biedt. De meer calorieën, hoe meer energie je lichaam metaboliseert uit voedsel. Als u een atleet en hoge energiebehoefte hebben, zou appelmoes wenselijk zijn. Voor degenen op dieet, zou raw appels een betere keuze als gevolg van de lagere calorie-inhoud.

Vezel

Een voordeel van appels, appelmoes en fruit is in het algemeen dat zij je lichaam voedingsvezels voorzien. Voedingsvezels helpt bevorderen gezonde spijsvertering en helpt bij het verstrekken van gevoelens van verzadiging. Ruwe appels en appelmoes hebben dezelfde hoeveelheid vezels, zoals een kopje appelmoes en een kopje van ruwe appel segmenten 3 gram vezels bevatten. Mannen moeten streven naar 38 gram vezels per dag, terwijl vrouwen 25 gram per dag moeten eten.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn de bron van de primaire energie van uw lichaam, als je lichaam deze voedingsstof in bruikbare brandstof gemakkelijker dan andere voedingsstoffen metaboliseren kan. Als je op een koolhydraatarm dieet, zou raw appels de gunstiger keuze; elk kopje gesneden appels bevat 17 gram koolhydraten, t.o.v. 43 gram in een kopje appelmoes.

Vitamine C

Fruit en groenten zijn gunstig vanwege de vitaminen en mineralen die ze bieden. Ruwe appels geven iets meer vitamine C, met 5,8 mg per kop van segmenten, in vergelijking met 4,2 mg in een kopje appelmoes. Mannen moeten 90 mg vitamine C per dag, terwijl vrouwen 75 mg vitamine C per dag moeten. Deze vitamine helpt genezen van wonden en repareren van tanden, botten en kraakbeen.

Kalium

Fruit zoals appels hebben ook de neiging te zijn rijk aan mineralen zoals kalium. Als u verhogen van je kalium-inname wilt, is appelmoes het gunstiger optie. Elk kopje gesneden rauwe appels 134 mg kalium bevat, terwijl een kopje appelmoes bevat 184 mg. kalium helpt goede spier contractie en hart functioneren, onder andere rollen. Volwassenen moeten consumeren 4,7 gram kalium per dag.


gerelateerde artikelen