Wat zijn de symptomen van een Stress-aanval?

May 6

Wat zijn de symptomen van een Stress-aanval?

Een aanval van stress is ook een paniekaanval of een angstaanval genoemd. Symptomen van een stress-aanval kunnen optreden op elk moment, dag of nacht en onder alle omstandigheden. De oorzaak van uw stress aanval kan voortvloeien uit de echte bedreigingen voor uw gezondheid en veiligheid of van gepercipieerde dreigingen. Emotionele en psychologische stress en angst kunnen leiden tot een strijd of vlucht reactie, die is van invloed op je hele lichaam.

Snelle hartslag

Wat zijn de symptomen van een Stress-aanval?

Een stress reactie in het lichaam zorgt ervoor dat de release van krachtige chemische stoffen genaamd catecholaminen. Donna D. Ignatavicius, MS RN en M. Linda Workman, Ph.D, auteurs van "Medisch-chirurgisch Nursing: kritisch denken voor Collaborative Care", uitleggen hoe catecholamines werken op de gehele cardiovasculaire systeem, het lichaam voorbereiden op de strijd of vlucht reactie, die kun je jezelf verdedigen of wat u dreigt ontvluchten. Een effect van catecholamines omvat een verhoogde hartslag. Het doel van deze reactie is bloedtoevoer naar vitale organen (hart en hersenen) en je spieren te verhogen. Een snelle hartslag veroorzaakt echter verschillende ongemakkelijk bijwerkingen. Je zou je hart bonzen in uw borst voelt. Uw hartslag kan zelfs worden enigszins onregelmatige met extra beats en je kan benauwdheid of pijn voelt hierdoor.

Snelle ademhaling

Een ander effect van catecholamines is een verhoogde respiratoire tarief. Tijdens een stress bereidt aanval het lichaam zich om te vechten of vluchten. Snelle ademhaling of hyperventilatie, zuurstof helpt het hart en de spieren die bereidt een persoon voor actie. Echter wanneer je ervaart een stress aanval er is geen echte fysieke bedreiging, en hyperventilatie worden alleen toegevoegd aan uw symptomen van angst.

Hyperventilatie beïnvloedt het lichaam veroorzaakt vasoconstrictie (vernauwing van de bloedvaten), die de bloeddruk verhoogt, en maakt je handen voelen koud. Snelle ademhaling ook van invloed op de balans tussen zuurstof en kooldioxide in het lichaam; het zorgt ervoor dat u "afblazen" meer koolstofdioxide waardoor de symptomen van gevoelloosheid en tintelingen in het lichaam, hoofdpijn en syncope (flauwvallen).

Tremoren

De chemische stoffen die vrijkomen tijdens een stress-aanval veroorzaken een adrenaline-kick in het lichaam. Spieren, zenuwen en reflexen worden hyper-responsieve en tremoren en schudden kunnen resulteren.

Misselijkheid

Een deel van de stressrespons omvat het rangeren van bloed van niet-vitale organen naar andere delen van het lichaam, zoals het hart, de hersenen en de spieren. De maag wordt beschouwd als een niet-vitale orgaan tijdens een stress-aanval. Het resultaat van de verminderde bloedtoevoer naar de maag, is zoals de Mayo Clinic wordt uitgelegd, misselijkheid en abdominale krampen.

Gevoelens van Doom

Alle van de symptomen van de aanval van een stress kan ertoe leiden dat het gevoel van angst en vrees. Je denkt misschien dat u bent te sterven, vooral als u niet weet waarom je op deze manier voelt. De angst die stress symptomen van de aanval oorzaak kan intensiveren en uw symptomen.


gerelateerde artikelen