Ik ben ongewild afvallen

May 3

Ik ben ongewild afvallen

Onbedoeld gewichtsverlies is ingedeeld door een geleidelijke tot snelle verlies van lichaamsgewicht dat spontaan optreedt. Dit lijkt misschien goed als je eerder overgewicht. MedlinePlus.com zegt echter dat onbedoeld gewichtsverlies kan worden toegeschreven aan een onderliggende gezondheidsprobleem. Blijvende gewichtsverlies moet worden aangepakt met een arts, vooral als u maatregelen neemt om te voorkomen dat verliezen van gewicht.

Oorzaken

Er is een aantal oorzaken voor onbedoeld gewichtsverlies, variërend van levensstijl keuzes tot medische problemen. Uw eetlust en voedsel keuzes veranderen als je leeftijd, wat resulteert in gewichtsverlies. Een drukke agenda kan ertoe leiden dat u maaltijden overslaan of eten van maaltijden die niet voedzaam. Ook kan hierdoor onbedoeld gewichtsverlies. Bepaalde medicijnen u neemt of teveel ponden uitoefening kan afnemen. Onbedoeld gewichtsverlies die is niet gerelateerd aan uw levensstijl kan worden gerelateerd aan een gezondheidsprobleem. Voorbeelden zijn volgens Medline Plus, depressie, kanker, hyperthyreoïdie, roken, kanker, AIDS en chronische diarree.

Symptomen

Andere symptomen kunnen begeleiden uw onbedoeld gewichtsverlies, vooral als ze gerelateerd zijn aan een gezondheidstoestand. Bijvoorbeeld, kunnen hardnekkige misselijkheid en andere gastro-intestinale symptomen worden indicatie van ernstige angst of nier aandoening. Slapeloosheid en verhoogde hartslag kunnen worden gerelateerd aan hyperthyreoïdie, stress en hart-en vaatziekten. Het is belangrijk om kennis te nemen van alle andere symptomen die u ondervindt bij het verliezen van gewicht, zodat uw arts kan u een accurate diagnose. Houd er rekening mee dat sommige onderliggende medische problemen leiden verlies van het gewicht en geen andere symptomen tot kunnen.

Risico 's

Teveel afvallen is schadelijk voor uw gezondheid. Gewichtsverlies is een indicatie van een vermindering van de hoeveelheid calorieën je lichaam winkels. Je nodig calorieën voor energie. Onbedoeld gewichtsverlies brengt u ook in gevaar van bepaalde voedingstekorten. Dit kan leiden tot een gebrek aan energie en humeur niveaus wijzigen op de korte termijn. Op de lange termijn, kan een gebrek aan voeding leiden tot ziekten en ernstige complicaties. Persistent ondervoeding zal leiden tot meer gewichtsverlies. Spier verlies kan zich ook voordoen. Zodra je lichaam maakt gebruik van alle vetreserves voor energie, uw spier massa volgende is opgebruikt. Andere risico's kunnen worden die met zich meebrengt met het verlies van het gewicht, afhankelijk van het soort gezondheidstoestand hebt.

Preventie/oplossing

Bezoek een arts is gerechtvaardigd als u spontaan vijf procent van je totale lichaamsgewicht binnen zes tot 12 maanden verliezen. Dalen een paar ponden is niet een reden tot bezorgdheid, vooral als u weer het gewicht op uw eigen. Naast medische tests zegt Medline Plus dat uw arts waarschijnlijk een nutritionele evaluatie adviseren zal. Een diëtist kan helpen bepalen of u krijgt genoeg voedingsstoffen in uw dieet om uw gewicht te handhaven. Nooit overslaan alle medische behandelingen zonder overleg met uw arts eerst. In de meeste gevallen is onbedoeld gewichtsverlies reversibel zodra de oorzaak is vastgesteld.


gerelateerde artikelen