Wat zijn de voordelen van granaatappelsap voor menopauze?

April 30

Wat zijn de voordelen van granaatappelsap voor menopauze?

Granaatappels zijn gebleken bezitten antiviral, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen, staat de Universiteit van Maryland Medical Center. Het SAP van deze vrucht bevat vele voordelen voor de gezondheid zo goed, en vrouwen kan helpen met sommige van de bijwerkingen van de menopauze. Als gevolg van mogelijke interacties tussen granaatappelsap en bepaalde medicijnen, vóór het consumeren van dit SAP, is het het beste te raadplegen een zorgverzekeraar om te voorkomen dat eventuele bijwerkingen.

Botdichtheid

Granaatappel extract in een artikel van 2004 in het "dagboek van etnofarmacologie", met granaatappelsap hielp normaliseren botdichtheid in muizen die had een afname van de botdichtheid wegens menopauze geïnduceerd door verwijdering van de eierstokken. Het artikel gaat over te zeggen dat menopauzale vrouwen die hebben ervaren een geleidelijk verlies van oestrogeen kunnen worden afgeleid bot gezondheidsvoordelen van granaatappelsap omdat het SAP bevat oestrogenen uit de zaden van het fruit, helpen om het tarief van bot resorptie te premenopausal niveaus.

Stemming symptomen

Sommige vrouwen kunnen ervaren stemming schommelingen of depressie tijdens de menopauze vanwege veranderingen in oestrogeenniveaus, en granaatappelsap kan helpen verlichten enkele van deze symptomen. Oestrogeen is een hormoon dat helpt ook het regelen van de stemming en is gekoppeld aan serotonineniveaus, wijst op een studie gepubliceerd in 1998 in het tijdschrift "Biologische psychiatrie." De "Dagboek van etnofarmacologie" studie bleek dat ratten gegeven granaatappel weergegeven gedrag consistent te maken met lagere niveaus van de depressie extract, wat leidt tot de hypothese dat het oestrogeen in granaatappels antidepressive eigenschappen kan hebben.

Gezondheid van het hart

Nadat de vrouwen hebben doorlopen menopauze, verklaart het risico van hart-en vaatziekten toeneemt, zelfs als een vrouw jonger en is gegaan door chirurgische of vroege menopauze, de Cleveland Clinic. Het risico van hart-en vaatziekten wordt zelfs hoger als een vrouw medische aandoeningen zoals diabetes, hoge cholesterol bloeddruk en/of overgewicht heeft. Volgens cardioloog Dr. Thomas Behrenbeck op MayoClinic.com bevat granaatappelsap meer antioxidanten dan vele andere vruchtensappen, die hart-gezond uitkeren. Antioxidanten beschermen cellen tegen schade door vrije radicalen en worden gezegd om te helpen lagere slechte cholesterolniveaus, die tot hart-en vaatziekten leiden kunnen.

Gewichtstoename

Gewichtstoename is ook een veelvoorkomende bijwerking van de menopauze, maar het hoeft niet te zijn onvermijdelijk. De Mayo Clinic-website verklaart dat veranderingen in de hormoonspiegels tijdens de menopauze vergroot u de kans voor het verkrijgen van het gewicht, vooral in de buikstreek. Levensstijl en dieet factoren zoals gebrek aan lichaamsbeweging en een ongezonde dieet verhogen ook het risico van gewichtstoename. Volgens de studie "Dagboek van etnofarmacologie" krijgen muizen waarvan eierstokken werden verwijderd opgedaan gewicht, maar de muizen die het granaatappel extract kregen had minder gewicht dan degenen die niet van het extract consumeren deed. Hoewel granaatappelsap alleen niet voorkomen de gewichtstoename dat zal, kan het helpen remmen gewichtstoename geassocieerd met de menopauze.


gerelateerde artikelen