Profs & tegens van hoofdstuk 13

February 2

Hoofdstuk 13 faillissement, ook wel genoemd een kostwinner plan, is een financiële situatie die niemand verwelkomt. Het is een juridische proces ontworpen om te helpen individuen krijgen van een regelmatig inkomen om een actieplan te betalen van hun schulden aan hun schuldeisers onder toezicht en bescherming van een rechtbank te ontwikkelen. De voordelen van de schuldenaar door de afschaffing van alle of een gedeelte van de schuld of door het betalen van een maandelijks plan over een periode van 3 tot 5 jaar. De schuldeiser kan niet doorgaan met het verzamelen van de schuld tijdens die tijd of nadat de schuld wordt geloosd. Er zijn voor- en nadelen op een hoofdstuk 13 faillissement plan.

Profs

Hoofdstuk 13 faillissement geeft uw financiële situatie een nieuwe start, zodat u kunt herwinnen en herstellen van uw krediet en uw financiën te verbeteren. Een betaalbare hoofdstuk 13 betalingsplan wordt uitgewerkt zodat u om uw schulden te betalen. Tot oprichting van een hoofdstuk 13 faillissement uitbetaling plan voor een periode van 3 tot en met 5 jaar zal voorkomen dat schuldeisers indienen van rechtszaken en beschermt u tegen faillissementen. Ook kunnen ze om sommige van hun verliezen terug te verdienen. Hoofdstuk 13 faillissement kunt u om terug te keren van eigendom zoals een auto aan de schuldeiser, voorkomen terugneming ook.

Cons

Aflossing van schulden onder een hoofdstuk 13 faillissement plan kun je maximaal 5 jaar. Besteedbaar inkomen--die inkomsten is overgebleven na basisnoodzaak vallen, zoals voedsel, onderdak en medische zorg--worden gebruikt voor het betalen van de schuld. Samen met verliezen toegang aan alle credit cards, zal een faillissement status blijken op uw kredietrapporten voor maximaal 10 jaar. Nadat de schuldeisers worden afbetaald zal kan er de kans op het krijgen van een creditcard, maar het op een hoge rente. Het krijgen van goedkeuring voor een hypotheek na faillissement is uiterst moeilijk, zo niet onmogelijk.

Overwegingen

Enkele schuldenregeling--zoals alimentatie en kind ondersteuning--van faillissementsbescherming worden uitgesloten. Deze verantwoordelijkheid kunnen worden ingeperkt als toestemming is verleend door een familie rechterlijk bevel. De verantwoordelijkheid van een student lening schuld zal altijd moeten worden afbetaald. Echter belet indienen faillissement de schuldeiser collectie maatregelen na te streven. Faillissement heeft zijn voors en tegens, maar het geeft je een gevoel van opluchting en de wetenschap dat u onderweg bent naar uw financiële gezondheid te herstellen.


gerelateerde artikelen